• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.03.2022

20:48 >> 20:50

NISAM ŽELEO DA NOVAK IDE U TOKIO! Vajda otkrio DETALJE rastanka sa Đokovićem!

Tenis

NISAM ŽELEO DA NOVAK IDE U TOKIO! Vajda otkrio DETALJE rastanka sa Đokovićem!

Podeli vest

Slovački trener Marjan Vajda i Novak Đoković raskinuli su profesionalnu sradnju

Marjan Vajda potvrdio je da je tim Novaka Đokovića zvanično napustio posle Završnog mastersa u Torinu, a otkrio je da je prekid saradnje bio izvestan još posle US opena.

- Zvanično smo se rastali posle turnira u Torinu, iako je sve bilo izvesno posle finala US opena u septembru. Novak nije osvojio 21. grend slem, pošto je izgubio od Danila Medvedeva. Njegov tim je trebalo da objavi tu informaciju, ja sam ostavio to njima. Decembar je bio haotičan, tada nije bilo pravo vreme da se objavi vest - rekao je Vajda za "Šport.sk"!

Slovački trener je tokom haosa u Australiji govorio za isti mediji, ali se nije dotakao njegovog odnosa sa Novakom. 

- Kada sam razgovarao sa vama tokom Australijan opena, nisam želeo da govorim o tome, pošto je bio deportovan. Ne bi bilo pošteno poslati takvu poruku tada. Ipak, njegov agent je mogao da objavi informaciju pre ili tokom turnira u Dubaiju. Onda je javnost saznala za to, pa smo Novak i ja morali brzo da objavimo saopštenje iz novembra - ističe Slovak. 

Foto: Starsportphoto©

Nakon svega, Vajda je odlučio da objasni zbog čega je došlo do raskida saradnje. 

- Odlučili smo nekoliko meseci posle Igara u Tokiju. Posle osvojena tri grend slema, nije sve išlo tako glatko od kraja jula, a onda je sve kulminiralo u Njujorku, gde je stao na korak do velike slave. On je ostao bez snage u finalu, jer se previše dao na Olimpijskim igrala. Ja nisam bio za to da ide u Tokio. Razumeo sam koji je njegov cilj, želeo je da osvoji zlato za Srbiju, ali nije uspeo, a posledice su se osetile u Njujorku. Zbog toga što nije vakcinisan, ove sezone učestvovaće na ograničenom broju turnira, a već ima jak tim sa Goranom Ivaniševićem. Pošto smo sagledali sve aspekte, dogovorili smo se da završimo profesionalnu saradnju - objasnio je Vajda. 

On i Novak su u tandemu osvojili 20 grend slem titula, a stali su na korak od najvećeg uspeha ikada. 

- Pamtiću sve. Možda je najvažniji datum bio 3. jul 2011. i finale Vimbldona. Novak je pobedio aktuelnog šampiona Rafaela Nadala, osvojio je prvi put čuveni Vimbldon i postao je prvi teniser sveta. Prvi put u trenerskoj karijeri, radio sam sa najboljim teniserom sveta - podvukao je Vajda. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija