• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

15.03.2022

16:08

ŽAO MI JE RUSA, NISU ONI KRIVI! Troicki: Ne treba mešati politiku i sport!

beta

Tenis

ŽAO MI JE RUSA, NISU ONI KRIVI! Troicki: Ne treba mešati politiku i sport!

Podeli vest

Dejvis kup reprezentacija Srbije igraće u završnoj fazi Dejvis kupa umesto Rusije, koja je izbačena zbog vojne operacije u Ukrajini * Selektor Troicki: Žao mi je ruskih igrača, ti momci ni za šta nisu krivi

Reprezentacija Srbije učestvovaće direktno u završnoj fazi Dejvis kupa (14-18. septembar, 23-27. novembar) umesto aktuelnog šampiona Rusije! Međunarodna teniska federacija (ITF) izbacila je Ruse i Beloruse iz svih takmičenja, a njihovo mesto zauzeće Srbija, kao sledeći najbolje rangirani tim.

Interesantno je što je Srbija još u decembru dobila specijalnu pozivnicu za završnu fazu i svakako ne bi prolazila kvalifikacije ovog meseca. Međutim, zbog novonastale situacije i sukoba Rusije i Ukrajine ta pozivnica je oduzeta našim momcima i dodeljeno im je mesto "baćuški". Za sada nije poznato kome će naša specijalna pozivnica biti prosleđena.

Nema promena

Foto: beta

 

Selektor Srbije Viktor Troicki kaže da ova promena nikako ne utiče na njegove momke, ali da mu je žao zbog novonastale situacije.

- Mi bismo svakako učestvovali na završnom turniru tako da ova promena ne utiče na nas. Meni je samo žao što se mešaju politika i sport. To ne treba raditi. Žao mi je tih momaka iz Rusije, oni nisu ni za šta krivi - poručio je Troicki za Informer.

Neposredno pre odluke oglasio se i ruski teniser Danil Medvedev. On je prošle godine bio deo šampionskog tima Rusije koji je u finalu srušio Hrvatsku. Prvi reket sveta do daljeg mora da se takmiči bez nacionalnih obeležja, a strahuje i da bi mogli potpuno da mu zabrane da učestvuje na turnirima.

Foto: beta

 

- Ja samo želim da igram tenis širom sveta. Želim da promovišem svoj sport, što takođe radim dok sam u svojoj zemlji. Neke organizacije su donele odluke da ruski sportisti i klubovi ne mogu da se takmiče, a to se posebno odnosi na timske sportove. Uvek postoji ta nesrećna mogućnost, ali se nadam da mi neće zabraniti da učestvujem na turnirima - poručio je Medvedev.

 

Učestvuje 16 ekipa

U Dejvis kupu će ukupno 16 ekipa biti podeljeno u četiri grupe. Sve grupe će biti odigrane u različitim gradovima, koji će tek biti određeni. Grupna faza na programu je od 14. do 18. septembra. Prva dva tima iz svake grupe kvalifikovaće se za finalni turnir, koji će biti održan od 23. do 27. novembra, najverovatnije u Abu Dabiju.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija