• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

15.03.2022

20:45

PONOS SRBIJE - STAŠA IDE NA OLIMPIJSKE IGRE! U Boru se nadaju MEDALJI iz Brazila

Privatna arhiva

Tenis

PONOS SRBIJE - STAŠA IDE NA OLIMPIJSKE IGRE! U Boru se nadaju MEDALJI iz Brazila

Podeli vest

Boje Srbije u Brazilu na Olimpijskim igrama u kategoriji gluvih i nagluvih sportista braniće i teniserka iz Bora Staša Srbulović

Među 23 reprezentativca Srbije u kategoriji gluvih i nagluvih sportista koji će braniti Srpsku zastavu i boriti se za jednu od medalja na Olimpijskim igrama u Kašijas do Sulu u Brazilu, biće i mlada osamnaestogodišnja boranka, teniserka Staša Srbulović.

Ova devojka koja u svom rodnom gradu slovi za jednog od najuspešnijih i najuzornih sportista što je dokazala dosadašnjim rezultatima i medaljama na mnogobronjim evropskim i svetskim takmičenjima, Staša se svrstala i među dest sportista Bora, dobitnika nagrade grada za postignute sportske rezultate u protekloj godini Inače, trenutno je vicešampionka prvenstva Evrope u tenisu za gluve i nagluve osobe i 13. na listi najboljih teniserki sveta.

Foto: Privatna ahrhiva/V.J.

 

Olimpijske igre u Brazilu biće održane od 1. do 15. maja a naši sportisti polako kraju privode pripreme, koje dosta dugo traju.

- Putujem sa svojim trenerom Slavkom Djurićem, sa kojim idem svuda, slušam ga , verujem mu bezrezervno i upijam sve što mi se kaže, a potvrda tome su moji rezultati. Naravno, tu je i moj kondicioni trener Vladan Tričković , koji je zadužen da ja budem u top formi i potpuno
spremna za sve izazove, na čemu sam mu bezgranično zahvalna.

Veliku podršku pruža mi porodica, mnogo truda ulažemo i zato i ovoga puta verujem da ću se iz Brazila vratiti sa medaljom - kaže ova samouverena i veoma predana mlada sportiskinja iz Bora.

Foto: Privatna arhiva

-  Staša je jedno neverovatno dete. Pored obaveza koje ima u Ekonomskoj školi koju pohađa, uspeva da postigne i sve ostale vezane za tenis. Jednostavno, nikada joj ništa nije teško i nikada se nije požalila. Nakon nastave odlazi prvo na kondicioni trening, zatim na trening tenisa, pa tek nakon toga dolazi kući i kasno u noć završava školske obaveze.

Malo je uskraćena za više druženja sa vršnjacima ali nađe se vremena da i to uklopi . Njena rečenica je uvek ista ,,Mama , ja moram, ja želim da se potrudim što bolje mogu, da pobedim! .Kada u nečemu jako želi da uspe, kao da je opsednuta time i neprestano o tome razmišlja , bez obzira na hendikep koji ignoriše kao da ne postoji - za Informer.rs kaže Ivana Srbulović, Stašina majka koja uz ostale članove porodice ali i žitelje Bora veruje i nada se medalji iz Brazila.

Trenutnu vicešampionku Evrope u tenisu za gluve i nagluve i srpsku reprezentativku Stašu Srbulović članicu ,,Wilson tima,, sponzorstvom pomažu i d.o.o. ,,Plavi group,, i švedska kompanija ,,Epiroc,, kako bi potpuno spremna odlzila na sva teniska takmičenja.

Pripreme privode kraju strelci i rukometaši

Svoje pripreme za Olimpijadu privode kraju i tri reprezentativca u streljaštvu iz Novog Sada i muška rukometna reprezentacija Srbije za gluve i nagluve sportiste.

Foto: Privatna ahrhiva/V.J.

 

- Od 2000. godine aktivno se takmičimo na svim Evropskim i Svetskim prvenstvima kao i Olimpijskim igrama i višestriki smo osvajači medalja. Polako pripreme privodimo kraju i ovoga puta. Krajem februra okupili smo se u Nišu gde smo održali nekoliko utakmica u okviru
završnih treninga, krajem marta će to biti Kikinda.

Poslednjih petnaest dana ukoliko nam Sportski savez Srbije za gluve i nagluve sportiste izađe u susret u planu su završne pripreme pred odlazak u Brazil 29. aprila. Do tada, mi vredno i predano radimo i čvrsto verujemo da ćemo nastaviti niz uspešnih rezultata koje smo do sada postizali i da ćemo se u Srbiju iz Brazila vratiti sa medaljom. Uz kvalitetan rad i trud , mislim da imamo velike šanse za dobar rezultat - za naš portal kaže Vladimir Tepavac , kapiten i selektor rukometne reprezentacije Srbije za gluve i nagluve.

Foto: Privatna ahrhiva/V.J.

 

Sa istim entuzijazmom i verom u dobar skor svojih strelaca na predstojećem takmičenju u Kašijas do Sulu na Olimpijskim igrama, govori i Željko Antolović trener srpskih strelaca, učesnika Olimpijskih igara u Brazilu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17