• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.03.2022

12:54

GROM IZ VEDRA NEBA! Revolucionarna promena, tenis više neće biti isti!

reuters

Tenis

GROM IZ VEDRA NEBA! Revolucionarna promena, tenis više neće biti isti!

Podeli vest

Nismo navikli na promene u "belom sportu", ali su organizatori sva četiri grend slema ipak izmenili jedno pravilo

Usaglasili su se organizatori Australijan opena, Rolan Garosa, Vimbldona i US Opena i  doneli revolucionarnu promenu koja će ubuduće doneti nešto kraće mečeve.

Do sada je svaki turnir imao svoja pravila, ali pao je dogovoreno pa više neće biti "beskonačno" dugih petih setova i tako će biti na sva četiri grend slema. Ubuduće će se taj-brejk petog seta igrati do desetog poena. A ne kao dosad na razliku. Ovo pravilo uvedeno je kako bi se smanjilo trajanje mečeva, pošto su neki umeli čak i da poremete raspored na velikim turnirima.

Tako nas u  slučaju nerešenog rezultata u petom setu (6:6) očekuje taj-brejk do 10 poena koji će odlučiti pobednika.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković će se obradovati

U pitanju je taj-brejk sistem koji se često viđa u dublovima, a promena u odnosu na taj-brejk do sedam poena nije velika - i ovde je potrebno doći do pomenute granice i imati dva poena više od protivnika.

Na Vimbldonu nije bilo nikakvog taj-brejka pa su tako Iznera i Maua 2010. godine igrali čak 11 sati i pet minuta, a sve zbog pomenutog pravila. Poslednji set završen je rezultatom 70:68.

Posle toga promenjena su pravila i igralo se do 12:12, a potom je odlučivao taj-brejk.

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija