• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jovana Radivojević

19.03.2022

13:01

KECMANOVIĆ ĆE BITI NOVAKOV NASLEDNIK! Trener srpskog asa za Informer: Miša je VOJNIK, reprezentacija je "kriva" za SVE! (VIDEO)

Tenis

KECMANOVIĆ ĆE BITI NOVAKOV NASLEDNIK! Trener srpskog asa za Informer: Miša je VOJNIK, reprezentacija je "kriva" za SVE! (VIDEO)

Podeli vest

Srpski teniser Miomir Kecmanović eliminisan je u četvrtfinalu Indijan Velsa pošto je od njega bio bolji Tejlor Fric sa 2:1 (7:6, 3:6, 6:1), ali je mladi as ostavio fenomenalan utisak tokom celog turnira

Mišljenje među teniskim stručnjacima je bilo da Miomir Kecmanović ima nestvaran talenat, ali da mu je kretnja bila najslabija tačka. Promenom kondicionog trenera i taj segment podigao je na mnogo viši nivo!

Mladi trener Uroš Stojčov je praktično preporodio Kecmanovića na polju kondicije i kretnje, a rezultati i te kako govore tome u prilog.

Foto: Tanjug/AP

 

- Saradnja je počela prošle godine, a Miomiru je kontakt dao profesor Vladimir Koprivica, moj omiljeni profesor i čovek od kojeg sam mnogo naučio. Miomir je bio u potrazi za novim trenerom, smatrao je da mora da poradi na sebi, posebno na kretanju i uopšteno na podizanju nivoa kondicije, tako da smo otpočeli saradnju u Dubaiju. Desila se turbulencija u timu, kroz dva-tri meseca se potpuno promenila ekipa, a očigledno je da je saradnja sa Davidom Nalbandijanom je dala rezultate. Prošla goodina je protekla u ozbiljnom radu i totalno novom konceptu, a sve je rezultiralo drugačijim izgledom, igrom i ponašanjem Miše na terenu- počeo je Uroš Stojčov priču za Informer.rs.

Foto: Privatna arhiva

Uroš Stojčov i Miomir Kecmanović

Odličan utisak je mladi srpski as ostavio na Australijan openu i na Indijan Velsu, gde je u četvrtfinalu poražen od Tejlora Frica, a mogao je ishod da bude i drugačiji i da se baš Srbin nađe u polufinalu.

- Upravo tako. Nije imao velikih padova, što se ranije dešavalo, pogotovo fizički, a zatim i mentalno, a to se obično prvo dešava kod tenisera. Bio je prilično stabilan, igrao je jako dobro, promenio je pristup i ponašanje, drastične su promene, a bio je vrlo ubitačan čak i za Beretinija, koji je igrač iz top 10 i teniser koji je igrao prošle godine finale Vimblodna. Uspeo je da pobedi i definitivno ti rezultati idu na bolje i on će kroz neki naredni period pokazati da može još više od ovog

Foto: Privatna arhiva

 

Mnogi su predvideli da će Kecmanović biti naslednik Novaka Đokovića, posebno kada je bio prvi junior sveta i očekivalo se da mnogo ranije "eksplodira". Zaštio još uvek nije došlo do toga?

- Miša je neko ko je dominirao u mlađim kategorijama, pobeđivao je i Cicipasa i druge igrače koji su sada među najboljih 10, ali svako ima neki svoj put, neko sazri ranije, neko kasnije, mislim da to nije nikakav bauk i da može biti naslednik Novaka, Janka, Viktora...  On će sigurno doći do svojih najboljih rezultata kroz naredne dve godine. Ova sezona je prilično dobro počela, igrao je osminu finala u Melburnu, četvrtine finala mastersa i verujem da će se kontinuitet rezultata nastaviti. Cilj za ovu godinu je da završi između 20. i 30. mesta, što bi bio ozbiljan pomak za ovu sezonu. 

Kecmanović je odrastao u Americi, a Stojčov otkriva kolika je razlika u njegovom mentalieteu i tenisera koji su iz Srbije.

Foto: Privatna arhiva

 

- On je kao mali otišao u SAD, tamo učio tenis i igrao, možda se vidi razlika, ali sada je počeo da iskazuje emociju na terenu, bodri se, viče "idemo", smiren je u teškim trenucima, a to je ono što je krasilo naše igrače, posebno Novaka! Mislim da polako sve dolazi na svoje i da je reprezentacija mnogo uticala na njega! Prvi put ove godine je nastupao za nacionalni tim i moram da naglasim ulogu Viktora Troickog kao selektora! On je baš zainteresovan za igrače i van nacionalnog tima i trudi se da utiče na te stvari. Mnogo mu pomaže! Saradnja sa Nalbandijanom je definitivno preokrenula njegovu kariejru!

Mladi trener tvrdi de je Kecmanović odgovoran poput vojnika.

- On je dobar za saradnju. Među teniserima važi za vojnika koji radi baš sve ono što mu se isplanira i kaže!Normalno da nekada uz toliki  broj turnira, mečeva, nije uvek raspoložen da radi sve to. Imam jako dobru saradnju sa njim i mislim da se to i vidi. Teško je kada ste u individualnom sportu i oslonjeni samo jedni na druge. Bez dobre saradnje i energije nije moguće "pomeriti" neke stvari- zaključio je Uroš Stojčov za Informer.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Luka

pre 2 godine

Šteta da mu je u trećem setu opala koncetracija,jer je Friza imao već u džepu.Naglo je pao,dali od umora ili..

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!
ŠAH-MAT

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!

SAD, Južna Koreja i Japan najoštrije osuđuju produbljivanje vojne saradnje između Pjongjanga i Moskve, uključujući kontinuirani transfer oružja iz Severne Koreje u Rusiju, čime se produžava rat u Ukrajini, krši više rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i ugrožavaju stabilnost i u severoistočnoj Aziji i Evropi, saopštio je Stejt department.

01.07.2024

05:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija