• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.03.2022

08:59

DOBILA SAM OSEĆAJ U STOMAKU DA JE VREME... Barti objasnila zašto je završila karijeru!

reuters

Tenis

DOBILA SAM OSEĆAJ U STOMAKU DA JE VREME... Barti objasnila zašto je završila karijeru!

Podeli vest

Ešli Barti, prva teniserka sveta, odlučila je da se penzioniše u 26. godini

Kada su mnogi očekivali da Ešli Barti dominira ženskim teniserom, ona je odlučila da je kraj. Ovo nije prvi put da se povlači, već je nešto slično uradila a 2014. godine kako bi se bavila kriketom. Ali,  posle dve godine se vratila na teren.

Prvi od tri grend slema osvojila je na šljaci – 2019. kada je uzela Rolan Garos. Dve godine kasnije Barti je postala šampionka na Vimbldonu, a vrhunac karijere dostigla je na Australijan Openu pre dva meseca.

Ešli Barti ide u penziju

Foto: reuters

 

Barti je karijeru završila sa 15 titula, 305 pobeda i 102 poraza, uz 4.420.000 dolara zarade od nagrada. Osvojila je takođe i US Open u dubl konkurenciji 2018. sa Koko Vandevege, dok je na Olimpijskim igrama u Tokiju uzela bronzanu medalju u miks dublu sa Džonom Pirsom.

Kaže da je dugo razmišljala o povlačenju, kao i da je Vimbldon koji je osvojila prošle godine promenio kao osobu i sportistkinju.

- Posle toga sam dobila onaj osećaj u stomaku koji mi je uporno govorio da je vreme i to sam rekla svom timu. Verujem da je najbolji način da završim putovanje osvajanjem titule na grend slemu u svojoj zemlji, da tako proslavim svoju karijeru - objasnila je Ešli i dodala da je osetila da joj sreća ne zavisi od ostvarenih rezultata.

Foto: reuters

 

- Za mene je uspeh to što sam dala sve što sam mogla. Ispunjena sam, srećna i znam koliko sam truda uložila kako bih bila najbolja verzija sebe. Rekla sam ljudima oko sebe – jednostavno ne osećam da imam u sebi snage za više od ovoga. Ne osećam fizički nagon da se borim, emotivno sam ispražnjena, a da bi ostao na vrhu moraš da budeš na maksimumu. Potrošena sam. Više nemam šta da dam - poručila je Barti.

 

Bonus video

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17