• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.04.2022

07:44

11. JUL - OBAVEZNO ZABELEŽITE U KALENDARU! Ovaj datum je važan za Đokovića, otkrivamo zbog čega!

Starsportphoto

Tenis

11. JUL - OBAVEZNO ZABELEŽITE U KALENDARU! Ovaj datum je važan za Đokovića, otkrivamo zbog čega!

Podeli vest

Prvi teniser sveta Novak Đoković mogao bi 11. jula da nadmaši rekord čuvene nemačke teniserke Štefi Graf kao najbolji u istoriji po broju nedelja na vrhu liste!

Srpski as danas je počeo 366. nedelju kao prvi na ATP listi. Davno je nadmašio Rodžera Federera sa 310 sedmica, a da bi ušao u istoriju kao najbolji u obe konkurencije, trebalo bi da prestigne čuvenu Nemicu Štefi Graf, koja je prva bila čak 377 nedelja.

Novak ruši Štefi Graf

To će moći da učini već 11. jula ukoliko do tada ne izgubi prvu poziciju, a u ovom trenutku je sigurno da će do 9. maja biti na čelu ATP liste bez obzira na svoje i rezultate konkurenata. Neće to biti lak posao za prvog tenisera sveta. Do 11. jula brani po 2.000 bodova sa Rolan Garosa i Vimbldona.

Novak ove nedelje na prvoj poziciji ima 8.340 bodova, dok je Rus na 8.230, a prati ih Saša Zverev (7.465), dok je četvrti Rafael Nadal (6.935). Srbin, pored rane eliminacije u Monte Karlu, sada ima 110 više od prvog konkurenta Rusa koji zbog povrede nije učestvovao na turniru u Kneževini. Prošlog ponedeljka, podsetimo, razlika je bila samo 10 bodova.

 

Dalje slede: Stefanos Cicipas (5.980), koji je odbranio titulu  u Monte Karlu, te Mateo Beretini (4.945), Kasper Rud (4.110), Andrej Rubljov (3.856), Feliks Ože Aliasim (3,625) i Kameron Nori iz Velike Britanije (3,440).

Kecmanović drugi reket Srbije
 

Što se tiče drugih srpskih tenisera, Miomir Kecmanović je i dalje na 38. poziciji ATP liste (1.211), Filip Krajinović je 49 (1.091), Laslo Đere je an 50. poziciji (991), dok je Dušan Lajović pokvario plasman za 29 mesta, ove nedleje je an 78. mestu (801).

 

 

 

 

 

 

Novak Đoković je ove nedelje domaćin turnira u Beogradu, a društvo će mu praviti Andrej Rubljov, Dominik Tim, Karen Hačanov, David Gofan, Fabio Fonjini…

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija