• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.04.2022

12:13

RUSI SE OGLASILI POSLE SKANDALOZNE ODLUKE VIMBLDONA! Poslali su jasnu poruku!

reuters

Tenis

RUSI SE OGLASILI POSLE SKANDALOZNE ODLUKE VIMBLDONA! Poslali su jasnu poruku!

Podeli vest

Vimbldon je spustio rampu, Rusi i Belorisi neće moći da se takmiče na trećem grend slemu u sezoni, platiće cenu rata u Ukrajini, čak iako su ga osudili

Kako je preneo Njujork Tajms, Vimbldon će postati prvi teniski turnir koji je ograničio nastup pojedinačnih ruskih i beloruskih sportista zbog rata Rusije na Ukrajinu, koji podržava Belorusija.

Vimbldon bez Medvedeva

Većina medija prenela je pomenuti informaciju, da je Vimbldon zabranio ruskim i beloruskim teniserima učešće na ovogodišnjem Grend Slemu u Londonu, ali se i dalje čeka zvanična potvrda ove odluke.

U pitanju je čista politička odluka, o kojoj se već nedeljama spekulisalo. Odluka nezabeležena u istoriji belog sporta. Vrlo brzo se oglasio i zvanični Kremlj.

- Samo takmičenje će trpeti zbog odstranjivanja ruskih tenisera. S obzirom na to da je Rusija jaka u svetu tenisa, naši teniseri su na vrhu svetske rang-liste, sama takmičenja će pretrpeti udar zbog ove odluke. Neprihvatljivo je učiniti sportiste taocima nekih političkih predrasuda, političkih intriga i neprijateljskih akcija prema našoj zemlji - poruka je ruske vlade koju je preneo portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Foto: reuters

Danil Medvedev ne ide u London

Ovom odlukom biće suspendovana četvorica ruskih tenisera iz Top 30, odnosno pet žena iz Top 40 WTA liste. Najveće ime je svakako Danil Medvedev, aktuelni šampion US Opena i najveći rival Novaka Đokovića za prvo mesto na ATP listi. Neće moći da se takmiče pored Danila Medvedeva, Andrej Rubljov, Aslan Karacev, Anastasija Pavličenkova, Arina Sabalenka, Viktorija Azarenka, Karen Hačanov...

Vimbldon je zakazan za 27. jun, s tim što je prva velika konferencija za medije zakazana za 26. april, pa će posle nje biti daleko više detalja i informacija vezano za sam turnir.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleksandar

pre 2 godine

Pa imaju dovoljno vremena do Wimbledona da dobiju Srpske pasose ;)

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija