• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.04.2022

14:39

BRUTALNE PRETNJE BRITANACA! Nijedan Rus neće moći da uđe u zemlju! Oglasio se Vimbldon!

Tanjug/AP

Tenis

BRUTALNE PRETNJE BRITANACA! Nijedan Rus neće moći da uđe u zemlju! Oglasio se Vimbldon!

Podeli vest

Organizatori Vimbldona, trećeg grend slema u sezoni, spremni su da izbace Danila Medvedeva

Ministar sporta u Britaniji Najdžel Hadlston tražio je od drugog tenisera sveta i ostalh ruskih igrača  da se u pisanoj formi izjasne i da javno potvrde da ne primaju novac od Rusije, Putina i Belorusije, kao i to da neće davati podršku tim stranama.

Prijave za turnir su do sredine maja, a takmičenje je na programu od 27. juna do 10. jula. Glavni razlog je kako se navodi da bi trijumf ruskih tenisera mogao da "da vetar u leđa vlastima u Moskvi". Pojavili su se i novi detalji!

Ol Ingland Klab", organizacija koja organizuje Vimldon, oglasila se i javno objavila da zajedno sa nekoliko zvaničnih državnih institucija razmišlja o uvođenju sankcija zbog rata koji se vodi u Ukrajini. 

- Obavestili smo vladu Ujedinjenog Kraljevstva i zatražili smo smernice u vezi sa dolaskom ruskih i beloruskih sportista na sportske događaje u Velikoj Britaniji u neutralnom kapacitetu. Ovo ostaje kompleksno i izazovno pitanje, a mi ćemo nastaviti da sarađujemo i budemo u diskusiji sa vladom i teniskim savezom -  navodi se u saopštenju "Ol Ingland Klaba". 

U saopštenju je navedeno da će odluka biti saopštena u maju. 

- Planiramo da saopštimo svoju odluku vezanu za učešće na Vimbldonu pre krajnjeg roka za prijavljivanje na turnir sredinom maja - navodi se u saopštenju.

 

Foto: reuters/tanjug/ap

 

 

Ministar sporta Velike Britanije Najdžel Hadlston je jasno rekao da ne želi da vidi sportiste iz Rusije i Belorusije u toj državi!

Apsolutno niko ko želi da nosi rusku zastavu neće moći da uđe u zemlju. Moramo da dobijemo potvrde da oni ne podržavaju Vladimira Putina i razmatamo opcije kako da to dobijemo. Da li bih se osećao dobro ako bi ruski sportisti nosili rusku zastavu? Ne. Malo je to kompleksno kod invidiualnih sportova, ali razmatramo razne opcije - rekao je Hadlston.

Danil Medvedev je posle poraza u Majamiju od Hurberta Hurkača objavio da je povređen i da će morati na dugu pauzu kako bi se u potpunosti oporavio.

- Poslednjih meseci sam igrao sa malom hernijom. Zajedno sa mojim timom odlučio sam da uradim malu proceduru kako bi sredio problem. Verovatno ću biti van terena mesec ili dva i radiću da se vratim na teren što pre. Hvala svima na podršci - rekao je Medvedev,

S obzirom na to da Rolan Garos počinje 22. maja to znači da Rus skoro sigurno neće igrati na drugom grend slemu sezone, a izgleda ni na Vimbldonu koji počinje 27. juna.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vladimir

pre 2 godine

Vekovima genocidna engleska "aristokratija" nacističkog ponašanja kao i njihovi mentori,izdigli se na robovlasništvu i pljački kao "kolonisti" imaju obraza da nekome dele lekcije o moralu i "evropskim2 vrednostima,isti oni koji su poegli iiz EU.Bili i ostali prevrtljivi podmukli i pokvareni.

Daneee

pre 2 godine

Ima jedan sto nemozete zaustaviti zove se Kindzal on dolazi tiho i precizno

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

TAJ USLOV SE MOZE OCEKIVATI ZA SVE ONE KOJI SE BUDU TAKMICILI , A MEDJU NJIMA I DJOKOVIC AKO U OPSTE BUDE IMAO PRILIKU DA DODJE DO VRATA VIMBLDONA JER SE NIJE VAKCINISAO. OVO JE SAMO NAJAVLJIVANJE IZ DALEKA I PREKO MEDVEDEVA.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija