• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.04.2022

08:13

PROMENE NA ATP LISTI! Evo šta to znači za Novaka i na kom je mestu!

Starsportphoto

Tenis

PROMENE NA ATP LISTI! Evo šta to znači za Novaka i na kom je mestu!

Podeli vest

Prvi teniser sveta Novak Đoković gazi ka cilju, da 11. jula da nadmaši rekord čuvene nemačke teniserke Štefi Graf kao najbolji u istoriji po broju nedelja na vrhu liste


Srpski as danas je počeo 367. nedelju kao prvi na ATP listi. Davno je nadmašio Rodžera Federera sa 310 sedmica, a da bi ušao u istoriju kao najbolji u obe konkurencije, trebalo bi da prestigne Nemicu Štefi Graf, koja je prva bila čak 377 nedelja.

Novak ruši Štefi Graf

To će moći da učini već 11. jula ukoliko do tada ne izgubi prvu poziciju. Neće to biti lak posao za prvog tenisera sveta. Do 11. jula brani po 2.000 bodova sa Rolan Garosa i Vimbldona.

Novak je povećao zalihu posle Serbia opena u odnosnu na prvog konkurenta Danila Medvedeva. Prvi teniser sveta je poražen u finalu Serbiam opena ali je je i ove nedelje na prvoj poziciji i ima 8.400 bodova, dok je Rus drugi sa 8.080, a prati ih Saša Zverev (7.465), dok je četvrti Rafael Nadal (6.435). 

Foto: Starsportphoto

Novak Đoković

Dalje slede: Stefanos Cicipas (5.770), koji je odbranio titulu  u Monte Karlu, te Mateo Beretini (4.570), Kasper Rud (4.110), Andrej Rubljov (4.025), šampion Serbia opena, Karlos Alkaraz je napredovao do devetog mesta posle osvajanja Barselone (3.827), dok je deseti Feliks Ože Aliasim (3,625).

Kecmanović drugi reket Srbije
 
Što se tiče drugih srpskih tenisera, Miomir Kecmanović je i dalje na 38. poziciji ATP liste (1.211), Filip Krajinović je 49 (995), Laslo Đere je na 50. poziciji (966), dok je Dušan Lajović 78. (801)



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17