• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.04.2022

13:27

OVO SMO ČEKALI! Đoković dobio hitne vesti iz Londona!

reuters

Tenis

OVO SMO ČEKALI! Đoković dobio hitne vesti iz Londona!

Podeli vest

Dileme više nema! Novak Đoković će posle Rolan Garosa igrati i na jedinom grend slemu na travi - Vimbldonu

Mesecima traju spekulacije da li će moći Novak Đoković da igra u Londonu, jer nije vakcinisan protiv korone. 

Novak brani trofej na Vimbldonu

Nema više dileme. Novak Đoković će moći  da brani titulu na Vimbldonu koju je osvojio 2021. godine. Naime, nije neophodna potvrda o vakcinaciji da bi se takmičio na turniru, preneo je "Dejli mejl“.

- Vimbldon je potvrdio da igračima neće biti potrebna potvrda o kovid vakcinaciji da bi se takmičili. Takođe, neće biti nikakvih restrikcija zbog korone - navode britanski mediji.

Podsećamo, Novak zbog vakcine pre samo nekoliko meseci nije mogao da igra na Australijan openu i mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

Foto: reuters

Novak će igrati na Vimbldonu

Turnir u Londonu se igra od 27. juna, a kako su mediji preneli pre nekoliko dana organizatori su takmičenje zabranili teniserima i teniserkama iz Rusije i Belorusije zbog rata u Ukrajini.

U toku je sastanak organizatora turnira, a ostaje da se vidi da li će biti promene odluka o učešću ostalih tenisera.

Navodno i Rolan Garos razmišlja da Rusima zabrani takmičenje u Parizu, dok su iz WTA i ATP poručili da će, ukoliko se to zaista desi, reagovati i nećebodovati  učinak igrača i igračica predstojećem grend slemu.

Da li će Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Karen Hačanov, Viktorija Azarenka i ostali asovi biti uskraćeni za još jedan veliki turnir, to ćemo videti u predstojećim danima. Odlukom Vimbldona biće suspendovana četvorica ruskih tenisera iz Top 30, odnosno pet žena iz Top 40 WTA liste. Najveće ime je svakako Danil Medvedev, aktuelni šampion US Opena i najveći rival Novaka Đokovića za prvo mesto na ATP listi. Neće moći da se takmiče pored Danila Medvedeva, Andrej Rubljov, Aslan Karacev, Anastasija Pavličenkova, Arina Sabalenka, Viktorija Azarenka, Karen Hačanov...

Rolan Garos se održava od 22. maja do 5. juna, a branilac titule je Novak Đoković. Grend slem turniru u Londonu igra se od 27. juna do 10. jula, a i na njemu Srbin brani trofej.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

ako bude igrao kao ovde u Beogradu bolje da nigde vise ne ide

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija