• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2022

12:15

ĐOKOVIĆA 3 POBEDE DELE OD ISTORIJE! Uskoro će se pridružiti Nadalu i Federeru!

reuters

Tenis

ĐOKOVIĆA 3 POBEDE DELE OD ISTORIJE! Uskoro će se pridružiti Nadalu i Federeru!

Podeli vest

Novak Đoković, prvi teniser sveta, počeo je takmičenje na mastersu u Rimu

Najbolji teniser sveta je posle 90 minuta igre, pobedio 35. tenisera sveta, Aslana Karaceva iz Rusije, 6:3, 6:2. 

Novak uskoro u klubu 1.000



Bio je to njihov treći duel do sada, Novak je poveo sa 2:1 u pobedama i revanširao se Aslanu za onaj poraz prošle godine na turniru u Beogradu.

Takođe, bio je ovo Novakov jubilarni, 70. meč na Foro Italiku i takođe i jubilarna 60. pobeda na ovom turniru. Pobeda u drugom kolu mastersa u Rimu je Novakova 997. u karijeri i sada ga samo tri trijumfa dele od društva "1.000". Takođe, Nole u karijeri ima 203 poraza, pa je trenutno na 83,1 odsto uspešnosti.

Đoković ima 84,4 odsto uspešnosti na betonu, 80,1 odsto na šljaci, a 85 na travi, do sada je osvojio 86 trofeja, od toga 20 grend slem titula, a 37 masters titula, pa u Rimu ima šansu da popravi skor. 

Foto: reuters

Novak Đoković nadomak "kluba 1.000"

Pitanje je samo vremena kada će naš as ući u "klub 1000", to mu je definitivno još jedan od ciljeva kojim želi da zaokruži svoj karijerni opus. Ako uđe u polufinale biće to slavlje i velikog jubileja, a i definitivno bi u to slučaju Rolan Garos dočekao na prvoj poziciji. Naravno, osvajanje trofeja je cilj pre svega.

Podsećamo, Rodžer Federer u karijeri ima 1.251 pobeda i 275 poraza, što je 82 odsto uspešnosti. Rafael Nadal je na 83,3 odsto sa 1050 pobeda i 211 poraza. 

Džimi Konors ima 1,274 pobede i 283 poraza, a Ivan Lendl je tokom karijere ostavrio skor 1,068-242, pa bi Novak Đoković bio peti koji je uspeo da uđe u ovo elitno društvo. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija