• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.05.2022

13:10 >> 17:07

NOVAK ĐOKOVIĆ - KAZNENA EKSPEDICIJA! Srbin PREGAZIO Bedenea! Neka se spremi ŠVARCMAN! (FOTO)

Tanjug/AP

Tenis

NOVAK ĐOKOVIĆ - KAZNENA EKSPEDICIJA! Srbin PREGAZIO Bedenea! Neka se spremi ŠVARCMAN! (FOTO)

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Rolan Garosa pošto je sa 3:0 savladao Alježa Bedenea

Nakon nešto slabijeg starta sezone, srpska mašinerija radi punom parom! Najbolji teniser sveta Novak Đoković deluje nezaustavljivo, pobede niže kao od šale, a poslednja "žrtva" u pohodu na 21. grend slem titulu bio je nemoćni Slovenac Alijaž Bedene - 3:0 (6:3, 6:3, 6:2). 

I pre meča bilo je jasno da će Bedene jako teško do iznenađenje, ali je partija Novaka Đokovića bila sigurnija nego što se očekivalo. Srpski teniser nije spuštao gas, igrao je bez greške, ali nije ni "forsirao" previše. Utisak je da je prvi reket sveta dao koliko je bilo potrebno za plasman u četvrto kolo gde ga čeka Dijego Švarcman. 

Foto: Tanjug/AP

Gotovo svaki servis Aljaža Bedenea bio je "ugrožen", ali je Novaku na startu meča bilo potrebno vremena da se razigra. Slovenac je uspeo da sačuva čak šest brejk-lopti, no, brzo je sve došlo na svoje mesto, a prva šansa koju je Đoković iskoristio bila je dovoljna da povede sa 1:0 u setovima. 

Ništa drugačije nije bilo ni u drugom setu koji je završen identičnim rezultatom 6:3. Ipak, Novak je uspeo da napravi dva brejka i tako brže završi posao u drugom setu. Kako je vreme prolazilo Bedene je sve više grešio što je Đoković umeo da kazni na startu trećeg seta i oduzme servis rivalu koji je bio dovoljan za plasman u četvrto kolo. 

Novak Đoković - Aljaž Bedene  3:0 (6:3, 6:3, 6:2)

Tok meča: 

Treći set: 

6:2 - KRAJ!

5:2 - Jedan gem deli Novaka Đokovića od pobede!

4:2 - Sigurni su bili i Novak i Aljaž na svom servisu, sada Đoković ima šansu da servisima dođe na gem od plasmana u četvrto kolo! 

3:1 - EVO GA! Pravi Novak Đoković brejk i u trećem setu i sada je zaista na korak od plasmana u četvrto kolo Rolan Garosa!

2:1 - Odičan gem za Novaka Đokovića, nije srpski teniser uložio mnogo, a rutinski je rešio svoj servis! 

1:1 - Nešto siguriniji na svom servisu bio je Slovenac, sada je ponovo na potezu Novak Đoković! 

1:0 - Prvi napad Aljaža Bedenea na servis Novaka Đokovića, ali nije se dao srpski teniser! 

Foto: Tanjug/AP

Drugi set: 

6:3 - Novak pravi i drugi brejk, a samim tim završava posao u drugom setu! Srbin je sada na korak od plasmana u četvrto kolo! 

5:3 - Ništa nije u rukama Bedenea kada servira Novak Đoković, ponovo je srpski teniser bio i više nego siguran, a sada Slovenac servira za ostanak u drugom setu!

4:3 - Pronašao je Aljaž Bedene ritam prvog servisa i ponovo ispratio dobru igru Novaka Đokovića. 

4:2 - Krupnim koracima Novak Đoković grabi ka osvajanju i drugog seta. Nije ponovo Bedene imao šansu da osvoji poen na servis srpskog tenisera. 

3:2 - Uzvraća istom merom Aljaž Bedene i smanjuje prednost Novaka Đokovića!

3:2 - Isprobavao je Đoković svoju igru na mreži u ovom gemu kada je vodio sa 40:0, dalo je to šansu Bedeneu da se vrati, ali je Novak vrlo brzo završio posao! 

2:1 - BREJK! Prvi gem u drugom setu bio je samo bljesak Aljaža Bedenea, odmah je Novak ubacio u brzinu više i napravio rani brejk!

Foto: Tanjug/AP

1:1 - Nema šta da traži Bedene kada je Novak Đoković na servisu! Ponovo je Đoković bio daleko bolji i bez problema poravnao rezultat!

0:1 - Sada je prvi na potezu bio Aljaž Bedene, Slovenac se ponovo "kockao", Novak pretio, ali ovoga puta srpski teniser nije uspeo da napravi brejk!

Prvi set:

6:3 - Rutinski! Novak Đoković bez ikakvih problema rešava prvi set u svoju korist i sada se "lakše diše"! Bedene je od početka meča uzeo svega pet poena na servisu srpskog tenisera!

5:3 - Siguran je bio Aljaž Bedene i opstao u prvom setu, ali sada sledi teži deo! Na potezu je Novak Đoković! 

5:2 - Serviraće Aljaž Bedene za ostanak u prvom setu nakon sjajnog gema za Novaka Đokovića! Deluje da srpski teniser igra najsigurnije od početka Rolan Garosa! 

4:2 - Delovalo je da će Aljaž Bedene uzvratiti Đokoviću istom merom i uzeti gem bez izgubljenog poena, ali je srpski teniser iskoristio greške Slovenca i uneo pravu dramu nakon dve duple servis greške! Da stvar po Bedenea bude gora Novak je stekao i šestu šansu za brejk u prvom setu, ali je za razliku od prethodnih ovu iskoristio! 

3:2 - Rutinski gem za srpskog tenisera! Aljaž Bedene za sada igra samo kada mu Novak to dozvoli, a već dva gema Slovenac nije uzeo poen na servis prvog reketa sveta!

Foto: Tanjug/AP

2:2 - Imao je Đoković četiri brejk-lopte, ali je zahvaljujući dobrom servisu Aljaž Bedene uspeo da se vrati i poravna rezultat! 

2:1 - Proradio je servi i odmah nije bilo problema! Đoković bez izgubljenog poena dobija drugi servis gem, sada je ponovo na potezu Aljaž Bedene, ali je utisak da se srpska mašinerija "uključila"!

1:1 - Imao je Novak Đoković prvu brejk-šansu, ali je Aljaž Bedene uspeo da se izvuče, a potom i počisti dve linije kojima dolazi do izjednačenja na startu meča!

Na tribinama "Filip Šatrije" stadiona je i legendarni trener Arsenala Arsen Venger! 

1:0 - Mučio je  prvi servis Novak Đokovića, imao je najbolji teniser sveta i jednu duplu grešku, ali ni to nije pomoglo Bedeneu da napadne brejk! 

Novak je izrabrao da prvi servira, kao i obično!

15:20 - Teniseri su na zagrevanju, uskoro se očekuje početak partije!

14:39 - Još uvek nema naznaka kada će početi meč Novaka Đokovića, po rasporedu ne pre 15:10!

14:02 - Došlo je do novog pomeranja u programu! Meč Đokovića i Bedena neće početi pre 14:30 budući da partija Lejle Fernandez i Belinde Benčić još uvek nije završen, a na programu je treći set!

13:24 - Meč Novaka Đokovića neće početi pre 14 časova! 

13:10 - Dobro došli na lajv prenos meča trećeg kola Rolan Garosa između Novaka Đokovića i Aljaža Bedenea. Sve detalje sa stadiona "Filip Šatrije" možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija