• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.05.2022

13:58

OVO SU SVI ČEKALI! Poznato kada igraju Novak Đoković i Rafael Nadal!

tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Tenis

OVO SU SVI ČEKALI! Poznato kada igraju Novak Đoković i Rafael Nadal!

Podeli vest

Novak Đoković i Rafael Nadal igraju u četvrtfinalu Rolan Garosa (utorak), a poznat je i termin meča

Prema zvaničnom rasporedu, Novak i rada Nadal igraće u utorak u večernjem terminu, koji neće početi pre 20.45.

Nadal i Novak u večernjem terminu

Bilo je dilema oko termina, psekulisalo se da će će igrati tokom dana, ipak je definitivno da će igrati po mraku. Nadal neće biti srećan, otvoreno priznaje da ne voli noć zbog velike vlažnosti, komplikovanijeg odskoka loptice. Sa druge strane, ni Novak nije oduševljen. U nedelju posle trijumfa protiv Švarcmana Novak Đoković rekao da mu je drago što je igrao danju.


- Da smo igrali noću, sve bi bilo sporije, loptica bi niže odskakala i to bi više odgovaralo mom protivniku
- rekao je on posle plasmana u četvrtrfinale.

Nadal voli da igra u dnevnim uslovima, kada je jako sunce i loptice više odskaču, dok mu ne odgovara kada je veća vlaga i kada je hladnije, što će biti slučaj u Parizu u utorak uveče. Prognoza kaže da će biti delimično oblačno, bez kiše, sa temperaturom oko 16 stepeni.

Foto: Tanjug

 

 

Srpski teniser Novak Đoković brani titulu na ovogodišnjem Rolan Garosu i u četvrtini finala igra protiv Rafaela Nadala.

Đoković i Nadal su u prva četiri kola odigrali po jedan meč u večernjem programu. Novak je do četvrtfinala stigao pobedom nad Dijegom Švarcmanom od 3:0, dok je Nadala namučio Feliks Ože-Alijasim, a Španac je do trijumfa stigao nakon pet setova.

Ovo će biti 59. okršaj Srbina i Španca, koji imaju najveće rivalstvo u istoriji tenisa. Đoković je prošle godine u polufinalu Rolan Garosa savladao Nadala nakon preokreta sa 3:1, a kasnije se popeo na tron pobedivši Stefanosa Cicipasa u finalu sa 3:2.

Foto: AP Photo/Christophe Ena

Novak Đoković vodi protiv Rafaela Nadala 30:28

Rafa je ranije ove godine stigao do 21. grend slem titule, što će biti motiv više Novaku da pobedi u Parizu. Što se tiče međusobnih duela, Đoković je 30 puta izlazio kao pobednik, dok je Nadal na "koti 28".

Kao nikada do sada, Novak je aspolutni favorit u meču protiv velikog rivala,  što se na šljaci, omiljenoj podlozi Španca, nikada do sada nije dogodilo.

Poznate svetske kladionice na Novaka Đokovića daju kvotu 1.44, dok na Rafu Nadala daju čak 2.96. Novak igra sjajno, pre Partiza je osvojio masters u Rimum, nije izgubio ni set, kao ni u prva tri kola u Parizu.

- Mislim da će Rafa u Novaku pronaći izrazito motivisanog protivnika. Novak će neverovatno dobro koristi publiku da se "zapali", bilo da su za njega ili protiv njega. Ali, publika je na ovom turniru često za onog koji ima manje šanse za pobedu. Teniski gledano, ne mogu da verujem da se Novak tako brzo vratio na svoj nivo. Neverovatno sam uzbuđen zbog predstojećeg meča, jer pamtim da su prošle godine on i Nadal igrali u polufinalu. Rekao sam i tada da je to verovatno najbitniji okršaj u istoriji, jer je Novak jurio 20. slem, to kažem i sada - kazao je Mats Vilander pred četvtfinale.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija