• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.06.2022

08:03

OVO JE ČEKAO CEO SVET! Nadal PROGOVORIO o povredi! Evo šta kaže o KRAJU KARIJERE!

Tanjug

Tenis

OVO JE ČEKAO CEO SVET! Nadal PROGOVORIO o povredi! Evo šta kaže o KRAJU KARIJERE!

Podeli vest

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je u maratonskom meču savladao Novaka Đokovića rezultatom 3:1

Kralj šljake je na taj način nastavio blistav niz kada igra u Parizu, jer je u dosadašnjoj karijeri pretrpeo samo tri poraza u Bulonjskoj šumi.

Posle meča i trijumfa nad Đokovićem, Rafa je na konferenciji za medije govorio o stopalu i hroničnim problemima koje ima sa ovom povredom.

- Ne znam šta će biti posle ovog turnira. Veoma sam jasan sa tim, ne moram ništa da krijem u mojim godinama. Imam ono što imam u nogama i ako ne nađemo rešenje biće teško. Trenutno nismo našli rešenje. Igranje polufinala mi daje mnogo energije i videćemo kako će biti stanje - rekao je na početku Rafael Nadal.

Španac je u Parizu sa svojim doktorom, ali je odlučio da detaljnije o tome govori posle Otvorenog prvenstva Francuske.

- Već sam rekao u Rimu da mi doktor ovde pomaže. Pričaću o tome kada se turnir završi. Činim sve da pokušam da igram u najboljem stanju.

O 59. okršaju "najvećeg rivalstva svih vremena" i meča sa Novakom, španski teniser kaže:

- Imamo mnogo zajednički proživljenih trenutaka u prošlosti, toliko puta smo igrali jedan protiv drugog. U tom smislu je igrati protiv Novaka uvek posebno. Bio sam pomalo emotivan na kraju meča jer poslednja tri i po meseca za mene nisu bila laka. Neću mnogo da pričam o stvarima kroz koje sam prošao jer moram da nastavim napred, ali nije bilo zabavno. Sve te stvari koje sam prošao, a koje sam prevazišao uz pomoć svog tima, ovaj meč čine još značajnijim.

Konferencija nije mogla da prođe bez pitanja o "velikoj trojci":

- Iz moje perspektive, nas troje smo ispunili svoje ciljeve i ušli smo u istoriju jer smo uradili stvari koje se ranije nisu dešavale. Nivo je sličan. Tako da za mene nije najvažnije ko će završiti sa više titula ili ko će biti GOAT.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Na pitanje kako se oseća posle pobede i plasmana u polufinale na megdan Zverevu:

- Znam da ništa nisam osvojio, to je bilo samo četvrtfinale. Jedino što sam uradio je da sam sebi dao mogućnost da uđem u polufinale. Bilo je to veoma lepo veče za mene i cilj je da zadržim nivo tenisa koji sam danas imao.

Nadalu je zasmetala činjenica da se meč sa Novakom igra u večernjem terminu, ali suočio se sa time:

- Jeste teško, bez sumnje. Ne mogu da se žalim jer sada imamo dva dana slobodno, ali kada imate samo jedan slobodan dan, kao Zverev u Madridu, kada je morao da igra finale narednog dana, onda je to veliki problem, zar ne? Naravno da razumem i drugu stranu posla, a to je da televizije plaćaju velike sume novca kako bi se mečevi odigravali tako kasno. Kada turnir zarađuje, onda i igrači zarađuju. Treba da pronađemo balans kako bi se stvari odigrale na najbolji mogući način. Kada meč startuje u 21 čas, pet setova na šljaci može veoma dugo da traje. Takve stvari mogu da se dese, ali šta je – tu je.

Imao je komentar i na centralni teren "Filip Šatrijea"

- Ovaj teren je za mene poseban i ima nešto jedinstveno. Na dan kada mi je bila najpotrebnije, uspeo sam da postignem nivo koji očigledno nisam imao - istakao je Rafael Nadal.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija