• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.06.2022

13:26

MEGAPREOKRET! Na Vimbldonu će se dobijati poeni?

reuters

Tenis

MEGAPREOKRET! Na Vimbldonu će se dobijati poeni?

Podeli vest

Organizatori Vimbldona blizu su dogovora sa ženskom teniskom asoscijacijom (WTA), pa bi teniserke ipak mogle da zarade bodove na Vimbldonu

Učešće na Vimbldonu zabranjeno je ruskim i beloruskim teniserima zbog rata u Ukrajini. ATP i WTA su reagovali i uzvratili odlukom da se poeni osvojeni na Vimbldonu ne računaju.

Ali, izgleda da je moguć preokret. Kako prenose mediji iz Engleske, teniserkama bi ipak pripala polovina od predviđenih bodova za ovaj turnir. Možda je ovo najava da je ipak moguć kompomis, ATP, WTA i Vumbldona. 

S obzirom na to da su Vimbldon i WTA nadomak dogovora, nije nemoguće da nešto slično usledi i sa ATP-om. Međutim, tu i dalje nema nikakvih informacija o mogućem "popuštanju".

Vimbldon počinje 27. juna i trajaće do 10. jula. Odluka muške i ženske teniske asocijacije došla je nakon odluke Vimbldoma da na turniru ne mogu učestvovati ruski i beloruski teniseri i teniserke zbog rata u Ukrajiji.

Foto: reuters

Da li će Novak Đoković braniti poene od prošle godine?

Ako ne dođe do promena, Đoković će zbog prošlogodišnje titule izgubiti 2.000 bodova.

- Da li postoji bolje rešenje od pukog oduzimanja poena i nedozvoljavanja igračima da odbrane ili da zarade bodove... Svi su pogođeni. Za mene i za druge koji su odigali dobro prošle godine na Vimbldonu, mi ne možemo da branimo te poene, a neki neće imati priliku da zarade nove. Jedinstvena je i čudna situacija, moram da kažem - rekao je nedavno Novak Đoković.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17