• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.06.2022

07:27

USKORO DRASTIČNE PROMENE I PAD! Đoković počeo poslednju nedelju na prvom mestu!

Tanjug

Tenis

USKORO DRASTIČNE PROMENE I PAD! Đoković počeo poslednju nedelju na prvom mestu!

Podeli vest

Novak Đoković je i dalje na prvom mestu na ATP listi, pa je počeo 373. nedelju na tronu


Novak Đoković je branio 2.000 bodova na Rolan Garosu, ali je stigao samo do četvrtfinala, međutim, zbog drugačijeg kalendara u odnosu na prošlu godinu, ti bodovi iz 2021. neće još biti obrisani, tačnije biće obrisani za sedam dana.

Novak ove nedelje ima 8.770, Danil Medvedev je drugi 8.160, prati ih Saša Zverev (7.795), dok je četvrti Rafael Nadal (7.525).  Dalje slede: Stefanos Cicipas (6.100), Kasper Rud (5.050), Karlos Alkaras (5.005), Andrej Rubljov (4.260), Feliks-Ože Aliasim (3.955), dok je deseti  Mateo Beretini (3.805).

Pošto Srbin nije uspeo da odbrani trofej u Parizu, u četvrtfinalu ga je eliminisao Rafael Nadal, koji je kasnije osvojio trofej, 13. juna biti treći teniser sveta.

Ipak, već sada je svima jasno da će novi prvi igrač biti još jednom Danil Medvedev sa 7.800 bodova, drugi Aleksander Zverev sa 7.075, a Novak treći sa 6770. Rafael Nadal će mu se ozbiljno približio, imaće 6.525 bodova.

Foto: REUTERS/Pascal Rossignol

Novak Đoković prvi na ATP listi

Srpski teniser je od početka 2020. godine gotovo bez prekida bio na prvom mestu ATP liste, pa će ovo biti njegov najgori plasman nakon dugo, dugo vremena. Đoković je od početka godine nije mogao da se takmiči za čak 4.000 ATP bodova (Australijan open, Indijan Vels i Majami), a ni na Vimbldonu neće moći da brani 2.000 poena jer se očekuje da odluka ATP ostane na snazi i da igrači neće osvajati poene na ovom turniru. Sve ovo napravilo je problem Đokoviću, a njegovi rivali su uspeli da iskoriste priliku koja im se ukazala.

Kecmanović zadržao 31. mesto

Kada su u pitanju srpski teniseri, MIomir Kecmanović je zadržao 31. mesto, Filip Krajinović je skočio za osam i sada je 47. igrač sveta, Laslo Đere je na 54. poziciji, a Dušan Lajović na 69. mestu.

 

Novak je skoro neprekidno prvi od 3. februara 2020. godine, samo je Danil Medvedev uspeo da ga smeni natronu tokom dve nedelje krajem februara i početkom marta. Od tog 5. novembra 2018. do danas, 6.juna 2022. godine Đoković samo 14 nedelja nije bio prvi na svetu.

Foto: reuters

Nadal će naredne nedelje biti treći na ATP listi

Poslednji put je Đoković gledao u leđa Nadalu kada je Španac bio na tronu od 4. novembra 2019. do 3. februara 2020.  Takođe, Novak je poslednji put bio na trećem mestu 8. oktobra 2018, kada se vratio u Top tri pošto je nakon problema sa povredom lakta te godine bio šesti, pa deseti na ATP listi, čak i ispao iz TOP 10. U jednom momentu je bio 22, 28.maja 2018. Međutim, posle osvajanja Vimbldona, Sinsinatija, Ju Es opena i Šangaja Nole se 5. novembra vratio na tron.

Samo da podsetimo još jednom, Đoković je tokom 2018. bio 22, a onda 1. na ATP listi. Sve se prokrenulo za samo nekoliko meseci. Tačnije od 28. maja kada je bio 22, do 5. novembra. Ništa nije nemoguće za našeg asa, pa ni da do kraja sezone osvoji Vimbldon i Ju Es open i vrati se na tron.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija