• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.06.2022

07:59

KOLAPS, NOVAKA ČEKA NEMOGUĆA MISIJA! Najteži put, kako da se vrati na prvo mesto?

Tanjug/AP

Tenis

KOLAPS, NOVAKA ČEKA NEMOGUĆA MISIJA! Najteži put, kako da se vrati na prvo mesto?

Podeli vest

Novak Đoković nije više na prvom mestu na ATP listi, koja je ovog ponedeljka pretrpela velike promene

Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu na Rolan Garosu, pa se tako zadržao na 373 nedelje kao prvi teniser sveta. Tron je preuzeo Danil Medvedev. Iza njega je Aleksandar Zverev, koji se sa treće pozicije pomerio na drugu, dok je iza Novaka Đokovića Rafael Nadal.

Povratak na prvo mesto

Naravnom, sve zanima kada će se Novak vratiti na tron? Biće to teška misija, posebno jer se na Vimbldonu najverovatnije neće računati bodova, ukoliko se Englezi ne predomisle. ATP kaznio ovaj turnir zbog suspenzije koju su uveli Rusima i Belorusima, ali se će se uz to gubiti prošlogodišnji bodovi, te Novak ostaje bez dve hiljade, pošto je prošle godine trijumfovao.

Nije treća pozicija najgora vest, jer kako sada stvari stoje, Đoković će posle Vimbldona biti tek sedmi teniser sveta.

Foto: Tanjug

Teška misija čeka Novaka Đokovića

Do kraja godine braniti finale na Ju Es openu, a pitanje je da li će igrati u Americi, kao i masters u Parizu i 600 bodova na Završnim mastersu.  Pored odbrane bodova  i šest bodova sa ATP finala, povratak na prvo mesto ATP liste, teško će biti ostvariv, dok pojedini njegovi konkurenti imaju mnogo lakši posao, brane manje bodova. Da bi se vratio na prvu poziciju pored odbrane bodova Novak će morati da igra i na nekim drugim turnirima, što je malo verovatno. Đokoviću su prioriret grend slem turniru, a ne tron. Pored toga, Đoković će morati da sačeka na skidanje Štefi Graf sa trona, kada je u pitanju apsolutni rekord po broju nedelja na tronu. Štefi je vladala 377 nedelja, te Đokoviću nedostaju četiri nedelje da sruši taj rekord.

Podsećamo,  dvojicu najboljih na svetu Danila Medvedeva ni Aleksandera Zvereva nećemo videti u Londonu i to će biti prvi put od kada je uspostavljena rang lista od 1973. da tenisere koji su na prva dva mesta nećemo gledati na Vimbldonu.

Takođe, prvi put u svojoj karijeri Rodžer Federer neće učestvovati u Vimbldonu, gren slemu koji je osvojio osam puta.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

Štefi graf je jevrejka pa su jevrei organizovali napad na moniku seleš da bi grafova bila najbolja a sada kad novak preti grafova jevrei su organizovali doping nadala da bi zaštitili jevrejku i njen rekord jer rotsildovi kohovi kisindžer soros tito2....kontrolišu olimpijski komitet fifa uefa atp wta. ! Nadala neko trojice antidoping komisija to je zabranjeno sa višeg nivoa po naređenju vladara iz senke!

Saša

pre 1 godinu

Zašto mora da se vrati na prvo mesto? Dovoljno je da osvoji još par GS i to je to.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija