• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.06.2022

10:41

VELEOBRT? ENGLEZI SU NA POTEZU! Direktor ATP otkrio, Rusi i Belorusi su spremni da potpišu...

Reuters

Tenis

VELEOBRT? ENGLEZI SU NA POTEZU! Direktor ATP otkrio, Rusi i Belorusi su spremni da potpišu...

Podeli vest

Vimbldon je zabranio učešće ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama, a videćemo da li će promeniti odluku pošto su oni spremni da potpišu izjave da niko od njih nije za rat u Ukrajini

ATP je kaznio Vimbldon posle njihove sramne odluke, ove sezone neće biti poena, ali je Andrea Gaudenci, direktor ATP-a, poručio da su Rusi i Belorusi spremni da potpišu izjave da niko od njih nije za rat u Ukrajini. 

Ruski i beloruski teniseri protiv rata

- Ako Vimbldon povuče odluku o zabrani igranja Rusima i Belorusima, mi ćemo odmah vratiti poene. Ruski i beloruski teniseri su rekli da su spremni da potpišu izjave da niko od njih nije za rat - rekao je Gaudenci i obrazložio i odluku da nema poena na ovogodišnjem Vimbldonu. 

- To je pitanje jednakosti tenisera. Jednostrana odluka turnira nije bila korektna i ova situacija ponovo ističe neophodnost stvaranja jednog tela koji će voditi kompletnim tenisom. 

Objasnio je i zašto se poeni gube i zašto nisu zamrznuti. 

- Ne bi bilo korektno da u rejtingu iz ove godine budu poeni iz prošle. Jedini način da imamo pravedni plasman ove godine je da poeni budu izbrisani. Na kraju godine u rejtingu mogu da budu samo bodovi iz ove godine. Ako sačuvamo poene igračima koji su igrali prošle godine Vimbldon, onda ćemo biti nepravedni prema ovim drugima. Ne možemo da štitimo sedam-osam tenisera na račun svih ostalih. 

Foto: Printcreen

Andrea Gaudenci

Rolan Garos je dozvolio Rusima i Belorusima da učestvuju, ali bez isticanja državnih simbola, Vimbldon je zabranio učešće, a videćemo kakva će biti odluka Ju Es opena. 

ATP i Dejvis kup ujedinjeni

Nova vest je i da se razmišlja  o ujedinjenju Dejvis kupa i ATP kupa. 

- Ugovor sa Australijskom teniskom federacijom postoji do 2023, a već razgovaramo. Postojanje dva ovakva događaja za manje od dva meseca nije dobro za tenis - zaključio je Andrea Gaudenci. 

- Svako odlučuje kako on želi. Zato je neophodno ujediniti upravljanje našim sportom - istakao je Gaudenci. 

Naredne godine će tri mastersa 1.000, u Madridu, Rimu i Šangaju trajati 12 dana, kao što su sada Indijan Vels i Majami, dok će Rodžers kup i Sinsinati od 2025. trajati takođe 12 dana. 

- Želimo da smanjimo razliku između gren slemova i mastersa koja je veoma velika. Koncept koji postoji u Indijan Velsu i Majamiju već tri decenije, pokazao se kao odličan, želimo da ga primenimo i na ostale turnire. Moramo da olakšamo igranje Madrida i Rima jer pobednik ova dva turnira mora u dve sedmice da odigra 10 do 12 mečeva, što je na šljaci veoma zahtevno - istakao je Gaudenci. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Perica

pre 1 godinu

Sve ucena do ucene! Da sam na Noletovom mestu ne bih igrao ovaj turnir pa makar sve propalo. Ovakav rasizam ni u Hitlerovoj nemačkoj nije postojao ili možda grešim isto kao i kod Hitlera. Neviđena sramota a i ruski i beloruski igrači ne bi trebalo da igraju na ovom turniru.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija