• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.06.2022

07:04

SVET OVO NIJE VIDEO 18 GODINA! Tektonske promene, da li je kraj jedne teniske ere?

Tenis

SVET OVO NIJE VIDEO 18 GODINA! Tektonske promene, da li je kraj jedne teniske ere?

Podeli vest

Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu na Rolan Garosu, pa se tako zadržao na 373 nedelje kao prvi teniser sveta, a pored toga na ATP listi desile su se neke istorijske promene


Novak Đoković je pao na treće mesto, Rafael Nadal je na četvrtom, a Rodžer Federer je pao sa 50. na 68. poziciju.

To je prvi put posle 18 godina godina da Novaka, Rafe i Rodžera nema u vrhu. Naime, prvi put od 10. novembra 2003. godine neko iz "velike trojke" nije među prva dva tenisera na planeti. Tada je Endi Rodik bio prvi, Huan Karlos Ferero drugi, a treći Rodžer Federer. Tada, Rafael Nadal je bio 47. na svetu, dok je Đoković tek krčio sovj teniski put kao 680. teniser planete.

Danil Medvedev je sada ponovo prvi teniser sveta, iza njega je Aleksandar Zverev, koji se sa treće pozicije pomerio na drugu što je njegov najbolji plasman u karijeri.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković više nije na tronu

 

Ovakav rasplet, loš po Novaka Đokovića, mogao bi da se produži i na nekoliko meseci, pošto je srpskom teniseru onemogućeno da brani bodove na Vimbldonu, a nove ne može da osvoji ni Nadal, dok Zverev i Medvedev praktično nisu branili ništa zbog ranih poraza prošle godine.

Ukoliko zaista Vimbldon ne promeni odluku i dozvoli Rusima i Belorusima da se takmiče u Londonu, a tako i ATP ukine zabranu bodovanja, Novak će posle grend slema na travi verovatno biti na sedmoj poziciji.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal preti Novaku Đokoviću

- Naravno da sve te stvari negativno utiču na mene. Izgubiću 4.000 bodova ove godine bez prilike da ih branim. Prvo zabrana na Australijan openu, a potom ovo na Vimbldonu. Svakako planiram da igram u Londonu. Taj turnir je za mene poseban i ne gledam na njega kroz prizmu novca i nagradnog fonda - rekao je nedavno Đoković u Parizu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija