• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.06.2022

06:48

NAJNOVIJA ATP LISTA! Na ovom mestu Đoković čeka Vimbldon, poniženje Federera!

reuters

Tenis

NAJNOVIJA ATP LISTA! Na ovom mestu Đoković čeka Vimbldon, poniženje Federera!

Podeli vest

Velikih promena u vrhu ATP liste nedelju dana pre početka Vimbldona nije bilo

Prvi na svetu i dalje je Danil Medvedev sa 8.160 bodova, Aleksander Zverev je drugi sa 7.030, dok je treći Novak Đokovića sa 6.770 bodova.

Đoković treći, Federer ispada iz 100

Četvrti je Rafael Nadal i diše za vrat našem asu sa 6.525 bodoba. Dalje slede:  Kasper Rud (5.050), Stefanos Cicipas (4.945), Karlos Alkaraz (4.893), Andrej Rubljov (3.870), Feliks-Ože Aliasim (3.760), dok je deseti Hubert Hurkač (3.738), a Mateo Beretini, koji je pobedio našeg Filipa Krajinovića u finalu Kvinsa je sa 3.480 bodova na 11. mestu. 

Rodžer Federe će uskoro ispastio iz 100 najboljih. Pokvario je plasman za 28 mesta u odnosu na prethodnu nedelju, pa je sada 96. na ATP listi.

Foto: reuters

Novak Đoković u velikom problemu

Đoković je od početka godine nije mogao da se takmiči za čak 4.000 ATP bodova (Australijan open, Indijan Vels i Majami), a ni na Vimbldonu neće moći da brani 2.000 poena jer se očekuje da odluka ATP ostane na snazi i da igrači neće osvajati poene na ovom turniru. Sve ovo napravilo je problem Đokoviću, koji će posle Londona pasti verovatno na sedmo mesto na ATP listi.

Kada su u pitanju ostali srpski teniseri, Miomir Kecmanović je na 33. mestu sa 1.361. bodom, Filip Krajinović je posle finala Kvinsa napredovao do 31. pozicije i sada ima 1.300 bodova, Laslo Đere je 55. (946), a Dušan Lajović je na 63. poziciji (883).

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija