• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.06.2022

09:36

POZNATA SATNICA! Evo kada Đoković otvara program, ponedeljak je srpski dan na Vimbldonu!

ap photo

Tenis

POZNATA SATNICA! Evo kada Đoković otvara program, ponedeljak je srpski dan na Vimbldonu!

Podeli vest

U ponedeljak, prvog dana takmičenja na Vimbldonu, pored Novaka Đokovića na teren će izaći Dušan Lajović, Laso Đere, Miomir Kecmanović i Aleksandra Krunić

Novak Đoković, prvi nosilac i branilac titule, na teren izlazi u 14.30 po srpskom vremenu, otvoriće program na glavnom terenu "Old Ingland kluba protiv Sonvu Kvona.

Laslo Đere ne pre 13.30 igra protiv Alehandra Tabila na terenu 7. Druga na terenu 8 je Alekandra Krunić koja će započeti takmičenje protiv Sorane Kirstee.

Foto: Tanjug/AP

Miomir Kecmanović

Ne pre 14 časova će na terenu 14 takmičenje početi Miomir Kecmanović i Džon Milman. Dušan Lajović je treći na terenu 15, pa njegov duel sa Pablom Karenjom Bustom neće početi pre 15.30 časova.

Novak Đoković je prošle godine osvojio Vimbldon treći put zaredom, pošto je pobedio Matea Beretinija u finalu londonskog grend slema.

Foto: ap photo

Novak Đoković i Mateo Beretini - druženje pre početka Vimbldona

Za sada je ovde sve u redu, dobro treniram i osećam se pozitivno. Nisam igrao uvodne turnire pred Vimbldon, ali ovo nije prvi put da sam se odlučio za tako nešto – jer se inače brzo adaptiram na ovu podlogu, i imao sam uspehe i pre kada sam išao direktno na Vimbldon. Ovo je moj omiljeni turnir, čiji sam trofej sanjao kao dete – i imam posebne motive da i ovoga puta odigram najbolje što mogu - poručio je treći teniser sveta pred početak Vimbldona.

Nole je šestrostruki šampion Vimbldona, pobeđivao je 2011, 2014, 2015, 2018, 2019. i 2021. godine. U prošlogodišnjem finalu je savladao Italijana Matea Beretinija rezultatom 6:7 (4:7), 6:4, 6:4, 6:3 i došao do 20. gren slem titule u karijeri.

Učesnici Vimbldona ove godine neće dobiti bodove nakon odluke čelnika takmičenja da se ruskim i beloruskim igračima zabrani učešće na turniru, saopštilo je 20. maja Udruženje teniskih profesionalaca (ATP). Ovakva odluka najviše je pogodila upravo Novaka s obzirom na to da mu je oduzeto maksimalnih 2000 poena osvojenih 2021. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija