Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.06.2022

13:30 >> 16:39

NOVAK KAO RAZJARENA ZVER! Srbin PREGAZIO Australijanca i munjevito stigao do 3.kola Vimbldona!

reuters

Tenis

NOVAK KAO RAZJARENA ZVER! Srbin PREGAZIO Australijanca i munjevito stigao do 3.kola Vimbldona!

Podeli vest

Novak Đoković u drugom kolu Vimbldona deklasirao je Australijanca Tanasija Kokinakisa sa 3:0

Kao brzi voz protutnjao je Novak Đoković kroz duel 2.kola na Vimbldonu! Iako se mučio na premijeri u Londonu, ovaj put je srpski as počistio sa terena Australijanca koji ima poprilično dobru sezonu iza sebe!

Da je Nole podigao nivo svog tenisa na mnogo viši nivo u odnosu na onaj pre dva dana, bilo je jasno odmah! Igrao je praktično bez greške Đoković, koji je rešio prvi set u svoju korist 6:1, ne dajući tako ni promil nade Kokinakisu da može da se nada nečemu! 

 

Foto: Tanjug/AP Photo

 

U drugom setu pružio je jači otpor Australijanac, ali ni to nije bilo dovoljno da se jadnom od najboljih tenisera svih vremena stane na put! Osvojio je četiri gema i na taj način se malo oslobodio pritiska i treme!

Ipak, dao je gas Nole u trećem setu i samleo rivala! Sada ga očekuje meč sa Miomirom Kecmanovićem koji je savladao Čileanca Alehandra Tabila sa 3:1 (7:6, 7:6 , 3:6, 6:3)

 

ĐOKOVIĆ-KOKINAKIS 3:0 (6:1, 6:4, 6:2)

 

 

TOK MEČA:

Treći set:

6:2 - KRAJ! Imao je brejk loptu Kokinakis u ovom gemu, ali nije uspeo da je iskoristi! Novak je u trećem kolu Vimbldona!

5:2 -  Četiri poena vezao je Tanasi i održao se još malo u ovom meču!

5:1 - Mnogo toga dobrog je uradio Kokinakis u ovom gemu, ali srpski as je klasa! Novak je na gem fdo 3. gema!

4:1 BREJK! Oduzima ponovo servis rivalu Đoković i sigurnim koracima gazi ka narednoj rundi!

3:1- Novak ne dopušta Tanasiju ni da se ponada!

2:1- Smanjio je Kokinakis, ali i dalje Novak ima sve u svojim rukama!

2:0 - Sve je bliži Novak 3. kolu Vimbldona! Igra fantastično Srbin sada!

1:0 - BREJK! Velika borba u prvom gemu trećeg seta pripala je Novaku na servis kokinakisa!

Drugi set:

 

 

6:4 - Podigao je nivo igre Kokinakis, ali nedovoljno da unese rezultatsku neizvesnost u ovaj set! Nole sada vodi 2:0 i set ga deli do potencijalnog duela sa Miomirom Kecmanovićem!

5:4 - Pokušava Tanasi na sve načine da dođe do svoje igre, ali Novak je fenomenalan! Spasio je četiri set lopte!

5:3 - Novak je na korak do osvajanja drugog seta! Munjevito dolazi Nole do ovog rezultata!

4:3 - Lepo je igrao u ovom gemu Australijanc, pročitao je u nekoliko navrata Novaka i osvojio ga!

4:2 - Još jedan sjajan gem koji je završen u korist srpskog asa. Namučio ga je Kokinakis, a osvojio samo dva poena iako mu je to bio najbolji gem od početka meča!

Foto: Tanjug

 

3:2 - Ovaj sjajni gem pripao je Australijancu! U jednom poenu je Nole napravio čak četiri voleja, od kojih je poslednji bio završni udarac! Inače, 1812 dana je prošlo od poslednjeg Novakovog poraza na Vimbldonu! Izgubio je tada od Berdiha, tačnije odustao je zbog povrede lakta.

3:1- Lepa prednost za Novaka pred skoro 15.000 ljudi na centralnom terenu! Igra odlično Srbin, a Australijanc ne uspeva da bude ozbiljna opasnost po Đokovića...

2:1 - Novi brejk za Novaka, prvi u ovom setu! Kokinakis na ovom meču pravi i asove i duple greške, za razliku od Đokovića.

1:1 - Izjednačenje! Novak sa lakoćom dobija gem na svoj servis!

Foto: Tanjug

 

0:1- Po prvi put na meču vodi Kokinakis!

Prvi set:

6:1 - Pola sata je bilo dovoljno da Novak osvoji prvi set!

 

5:1- Dosta poklanja na startu meča Kokinakis Noletu poena! Igra sjajno Đoković, nema šta, ali deluje kao da se Australijanac malo uplašio pritiska, terena na kojem igra prvi put... Imao je srpski as dve brejk šanse, stigao je to Tanasi, a onda još jednu spašava servisom! I to nije bilo sve! Imao je sve u svojim rukama da osvoji gem, da bi Nole došao do nove brejk prilike koju je i iskoristio! 

4:1 - Ne prepušta Nole ništa slučaju! Jeste napravio dve greške u ovom gemu, ali ga je i osvojio!

 

 

3:1- U ovom gemu je servirao Australijanac dva asa i upisao se na semaforu!

3:0 - Za sada ništa Kokinakis ne pogađa kako bi želeo, a Novak mu nije dopustio niti jedan poen u ovom gemu! Perfektan početak srpskog asa!

2:0 - BREJK! Na svoj servis Kokinakis odmah pravi duplu grešku! Uspeo je da osvoji samo poen u ovom gemu, pa je Novak uspeo da napravi brejk! 

Foto: Tanjug

Popularna glumica Rouz Ajling-Elis gleda meč Đokovića i Kokinakisa

1:0 - Prvi poen pripao je Kokinakisu, a u drugom, prilikom bekhend riterna, pukla mu je žica na reketu! Čudno, posle samo nekoliko razmenjenih udaraca...Bilo kako bilo, Novak je osvojio taj poen, a ubrzo je na semaforu pisalo 30:30. Na kraju uzima Nole prvi gem...

Foto: Tanjug

 

14:38- Počeo je meč!

Foto: Tnajug

 

14:33- Novak je odabrao da prvi servira!

14:30 - Spremaju se za izlazak na teren Srbin i Australijanac, a obojica su nasmejani i deluju raspoloženi pred ovaj duel!

14:25 - Svakog trenutka očekuje se početak duela Đokovića i Kokinakisa!

14:00 - Miomir Kecmanović će na terenu broj 15 igra meč drugog kola protiv Čileanca Alehandra Tabila koji je na startu turnira eliminisao Lasla Đerea. Ovaj, poput većine današnjih susreta planiranih u podne dosta je kasnio zbog kiše. Meč uživo možete pratiti na našem portalu.

13:34 - Što se tiče mog narednog meča protiv Kokinakisa, ispratio sam deo tog meča. Tanasi igra dosta snažno, ima jak servis i forhend – i to su njegova dva najjača oružja. Mislim da se nikada nismo sastali na ovim bržim podlogama, a prethodno smo igrali na šljaci Rolan Garosa – gde su potpuno drugačiji uslovi. Ipak, on može da bude veoma opasan protivnik – jer odlično servira, dobro se snalazi na voleju – i ove godine igra odličan tenis. Osvojio je turnir u Australiji, i moraću dobro da se spremim za naš meč - poručio je Novak!

13:32 - Novak se razlikuje po tome što se neverovatno dobro kreće na travi. To je za mene najveći izazov, na travi. Deluje kao da lako kliza i da može da dohvati loptice u defanzivi koje skoro niko ne može. Moraću da odigram četiri, pet udaraca koji bi uobičajeno bili vineri, samo kako bih imao šanse da osvojim poen protiv njega- rekao je 26-godišnji Australijanac!

13:30 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja na meču između najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića i Australijanca Tanasija Kokinakisa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija