• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.07.2022

23:39

NOVAK OTKRIO POSLE POBEDE NAD HOLANĐANINOM! Evo zašto Vimbldon ZAUZIMA posebno mesto u NJEGOVOM SRCU!

Tanjug

Tenis

NOVAK OTKRIO POSLE POBEDE NAD HOLANĐANINOM! Evo zašto Vimbldon ZAUZIMA posebno mesto u NJEGOVOM SRCU!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, pošto je u četiri seta savladao Holanđanina Tima van Rajthovena

Nije krio posle meča Novak Đoković da mu je prvi duel u karijeri sa Holanđaninom bio težak, možda i najteži od starta turnira.

- Veoma je težak. Hvala što ste ostali ovako kasno da gledate tenis. Hvala Bili Džin što ste tu, što ste ostali, čast je igrati pred vama. Nikada nisam igrao proti njega. Dobio je prvi ATP meč na turniru koji je osvojio, dobio je jake igrače iz top 5, 010, znao sam da neće biti lak meč. Sa takvim servisom i sa mnogo talenta, sa takvim forhendom može da napravi mnogo štete. Trebalo mi je da se naviknem na njegovu brzinu. Uslovi pod krovom su drugačiji. Morao sam malo da napravim neke razlike, ali sam uradio dobro na kraju - rekao je Đoković.

Na pitanje da li je želeo da se meč završi na vreme, da se ne bi vraćao sutra, srpski as je kazao:

- Nisam znao da li je policijski čas u 23. Srećan sam, znači još 20 minuta mi je ostalo, hvala Bogu - kroz smeh kaže Nole, pa nastavlja:

- Imao sam neka prethodna iskustva da igram meč dva dana pod krovom, sa Nadalom polufinale pre nekoliko godina, nikada nije lepo kada završite narednog dana, radujem se narednom izazovu.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Pomenuli ste Bili Džin, vi ste takođe danas bili deo parade šampiona - glasilo je pitanje novinara?

- Velika čast i privilegija, bila mi je čast, bio sam srećan što sam stajao pored takvcih šampiona koji su osvajali ovaj turnir i legendi ovog sporta. Bili je našla način za sve nas, smatram sebe doprinos studentom teniske isterije, ali shvatio sam koliko ne znam o teniskoj istoriji, hvala joj što mi je dala vrednih lekcija. Prvi put u istoriji kada smo igrali, neki igrači su mogli da treniraju na centriraalnom terenu, pre nego što je turnir počeo. Prvi put na 6:6 drugačiji taj-brejk, imamo mnogo promena ove godine, tako da mi je veika čast da igram na ovom turniru.

Danas je Centralni teren proslavio 100 godina, a Đoković otkriva zašto je specijalno ovo mesto za njega:

- Ima posebno mesto u mom srcu, u životu i karijeri. Prvi teniski meča sam gledao sa četiri ili pet godina u Srbiji, Pit sampras je sovojio svoj prvi Vimbdlon, mislim da je to bilo 1992. godine, tada sam se zaljubio u ovaj sport. Sanjam da igram na ovom terenu, sanjao sam da ga osvojim. Imao sam privilegiju da osvojim više od jednom Svaki put kada zakoračim na teren, osetim nešto specijalno, sve je fokusirano na same igrače i tenis - istakao je Novak Đoković.

Naredni protivnik prvog reketa Srbije za plasman u polufinale biće Italijan Janik Siner, koji je priredio veliko iznenađenje i u meču pre Noletovog izbacio Španca Karlosa Alkaraza.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17