• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.07.2022

13:13 >> 18:15

BRAVOOO MAJSTORE! Đoković posle drame i preokreta u polufinalu Vimbldona!

Tanjug

Tenis

BRAVOOO MAJSTORE! Đoković posle drame i preokreta u polufinalu Vimbldona!

Podeli vest

Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona nakon što je posle velikog preokreta savladao Janika Sinera sa 3:2

Prvi nosilac grend slema u Londonu, Novak Đoković, sa Janikom Sinerom je samo jednom u karijeri odmerio snage i upisao tirjumf bez izgubljneog seta, ali danas je situacija bila dijametralno suprotna u prva dva seta! A onda se Novak preporodio, izdigao iz "pepela" i samleo rivala!

Nije Đoković bio na svom nivou, a Italijan je igrao kao u transu! Iako je fenomenalno krenuo srpski as i poveo sa 4:1 u prvom setu, usledio je neobjašnjiv pad i Janik je dobio taj set sa 7:5!
 
Drugi set je u poptunosti pripao Novakovom rivalu! Čak dva puta je oduzeo servis Srbinu i slavio sa ubedljivih 6:2!

Foto: Tanjug

 

Dao je Novak gas u trećem setu, uspeo da brejkne Sinera i pokazao da se neće tako lako predati! Osvojio je ovaj set 6:3, a onda zaigrao izvanredno u narednom!

Vodio je u četvrtom Đoković 4:0 i bilo je jasno da ne sme sebi da dopusti opuštanje viđeno u prvom setu!Na kraju je dopustio samo dva gema italijanskom teniseru i munjevito stigao do odlučujućeg gema! 

Foto: Tanjug

 

Publika je sa nestrpljenjem iščekivala rasplet u petom setu! Obojica su krenula sigurno i osvajala svoj servis, a onda je treći teniser sveta napravio zlata vredan brejk! Poveo je Nole 2:1 i nagovestio totalni preokret! A onda je na terenu postojao samo Srbin! Stigao je maestralno Nole do 5:2 i servirao je za pobedu! Kako drugačije nego- USPEŠNO! Bravo Novače!

 

Podsetimo, Novak igra sa pobednikom duela Gofan-Nori!

NOVAK ĐOKOVIĆ - JANIK SINER 3:2 (5:7,2:6,6:3, 6:2, 6:2 )

 

UŽIVO MEČ

Peti set:

6:2- Kraj! Novak je u polufinalu Vimbldona!

5:2 - BREJK! Au kakav gem i kakava dominacija Novaka! Posle sjajne akrobacije legao je na teren i raširio ruke poput krila, presdrećan kako igra sada! Servira jedan od najboljih tenisera svih vremena za set! 

4:2 - Novak je u ovom setu izgubio samo jedan poen na svoj servis! Sada je Srbin na korak do polufinala! Samo da zadrži servis do kraja...

Foto: Tanjug

 

3:2 - Smanjuje Siner sada vođstvo srpskoga asa!

3:1 - Potvrdio je brejk Novak! Pravi, stari, Đoković se podigao "iz pepela"...

2:1 - BREJK! Bravooooo Nole! Brejk za Srbina kada je najvažnije! Bodri sam sebe naš as, koji je po ko zna koji put pokazao od kakvog je "materijala satkan".

1:1 - Siguran je i Novak na svoj servis! Biće uzbudljivo u ovom setu!

0:1 - Poveo je Siner u odlučujućem setu!

Četvrti set:

Foto: Tanjug/AP

 

6:2 - Povredio se Siner, izvrnuo levi zglob, odmah je dotrčao Đoković, pomogao mu da ustane i nastavio je Italijan ovaj duel! Novak se fenomenalno vratio u meč, a pobednik će biti rešen u narednom setu! 

 

 

5:2- E sada su sve oči uprte u Srbina! Ima sjajnu priliku da na vreme reši ovaj set u svoju korist! Poremetio je i poljuljao Sinera pošteno...

5:1 - Samo jedan gem deli Novaka od toga da vrati na početak ovaj meč! Servira Siner za opstanak u setu...

4:1 - Uzima sada Siner prvi gem u ovom setu, a Đoković ima sve u svojim rukama! Podsetimo, pobednik ovog meča igra sa pobednikom duela Gofan-Nori

4:0- Potvrdio je Srbin brejk i ovu prednost sada nikako ne bi smeo da prokocka...

3:0- BREJK ZA NOVAKA! Nikada ne treba otpisivati ovog čoveka! Brejk lopta za Đokovića odlazi u nepovrat posle sjajnog servisa Italijana! Ponovo je nakon toga treći teniser sveta imao priliku da se odlepi i iskoristio je!  

2:0 - Potvrđuje brejk Nole! Lakše sada diše Srbin, ali ima još mnogo da se igra..

1:0 - Bravoooo! Novi brejk za Novaka, sjajno je otvorio ovaj set!

Treći set:

6:3 - Fenomenalan gem Srbina! Smanjuje Novak vođstvo Italijana! Igraće se još dobrog tenisa danas...

Foto: Tanjug

 

5:3 - Imao je dve brejk šanse Nole, ali uspeva to da spasi siner i sada Đoković servira za osvajanje prvog seta danas! 

5:2 -Kakav poen je sada pripao Sineru! Najduži i najatraktivniji, preko 20 udaraca i ovacije za Italijana! Poveo je 15:0, a onda je dao gas Đoković, pokazao da ga nije poremetio onaj izgubljeni poen i došao nadomak osvajanja trećeg seta!

4:2 - Smanjuje Italijan Novakovu prednost, ali raduje što se naš teniser budi! 

4:1- Sjajno! Najlepši poen na meču pripao je Đokoviću, publika u Londonu gleda izvanredan duel, a ono što je najvažnije je da je Novak sve bliži osvajanju ovog seta! Ipak, ne sme sebi da dozvoli opuštanje kao u prvom...

Foto: Tanjug

 

3:1 - Napokon! Brejk Novaka koji dokazuje da se neće tako lako predati i da 0:2 u setovima u njegovom slučaju ne znači mnogo...

2:1 - Ponovo vodi Đoković! Daleko je od svoje igre iz prethodnih mečeva...

1:1 - Sada je Novak imao brejk loptu, ali Siner šalje projektil, pa onda hvata Srbina na krivoj nozi i spašava situaciju! 

 

 

1:0- Makar za trenutak se vratio stari Nole, nadamo se da će potrajati...

Drugi set

2:6 -Srbin je u nezavidnom položaju! Mora Nole da nađe izlaz iz "slepe ulice". Poveo je na servis Sinera 30:0, ali Italijan brzo poravnava i preokreće rezultat! 

2:5- BREJK! Dve brejk lopte imao je Italijan, obe je spasio Nole, a drugu uz mnogo sreće i osmeh na licu! Lopta je zakačila vrh mreže i nekako prešla na drugu stranu, a Srbin se istovremeno radovao i izvinjavao! Nakon đusa, ponovo brejk lopta za Sinera, ali je delovalo da je šalje u aut! Uz pomnoć tehnologije, pokazano je da je bila dobra  i to je novi brejk za Janika!  

2:4- Ne dopušta Siner Novaku ni promil šanse da ga ugrozi na njegov servis! Više od 14 godina je mlađi Italijan i igra bez ikakve doze straha od Noleta! To mu i te kako daje rezultate...

2:3- Smanjuje sada Novak prednost rivala, ali čeka ga paklen posao...

1:3- Potvrđuje brejk Siner! Novak mora što pre da nađe način da poremeti ritam i igru Janika, jer igra kao u transu...

1:2- BREJK! Siner sjajno otvara set i već na početku uspeva da brejkne srpskog asa! Fenomenalno igra Italijan! Najteži posao za Novaka na turniru do sada...

Foto: Tanjug

 

1:1 -  Uzvraća Siner! Publika uživa u tenisu dva odlična igrača...Najpre siguran gem za Novaka na startu prvog seta, a onda rutinski i za Sinera.

1:0- Siguran je Novak na svoj servis i biće sjajno ako ostavi prvi set iza sebe!

Foto: reuters

 

Prvi set

5:7 - Šok! Od 4:1 do gubitka seta, Siner dobija uvodni set sa 7:5.  Đoković i dalje van seta, neverrovatno je šta se desilo u prvom setu. 

5:6- Siner igra fenomenalno i sada servira za prvi set! Đokovićeva igra pe raspala osle vođstva od 4:1. Pravi greške i neverovatne izbore udaraca, dok je Italijan pustio ruku i maltene sve pogađa - 6:5.

5:5 - Velika borba se tek rasplamsala! Neće biti lako Novaku!

5:4- Poveo je Novak, ali tvrd je orah Italijan!

4:4 - Italijanski teniser potvrdio je brejk, Nole nije pružio ni sada poseban otpor, smao je uzeo poen na servis rivala.

4:3 - Brejk! Posle propuštene brejk šanse u prošlom gemu, sada je Novak bio na testu i pao je. Siner koristi ukazanu priliku,  pravi brejk i vraća se u set, a s druge strane nije morao da se pomuči mnogo!  

4:2 - Umalo dupli brejk Novaka, ali spasio se Siner dobrim servisom i smanjio prednost Đokovića,ali i dalje ima brejk minusa.

4:1 - Uspeo je Siner da se približi i dođe do 30:30, ali je Nole ispalio dva sjajna servisa i srušio sve nade mlado rivalu.

Foto: reuters

Kejt i Vilijam gledaju Novaka Đokovića

3:1 - Ulazi Siner polako u meč, dolazi do prvog gema  u prvom setu!

3:0 - Potvrđen brejk, vrlo lako Nole osvaja gemove na svoj servis.

2:0 - Bravooo! Brejk Novaka na startu meča! Nervozan je Siner, drhti ruka, napravio je dvostruku servis grešku, dozvolio Novaku 40:0. Uspeo je dve brejk lopte da spasi, ali ne i treću.

1:0 - Žestok početak najboljeg tenisera Srbije, osvaja prvi gem u meču bez izgubljenog poena.

 

 

14.30 - Igrači su na terenu zagrevaju se za početak meča.

14.20 - Jasno je Sineru da mu neće biti lako protiv trećeg tenisera sveta.

Biće vrlo težak meč. Novak igra zaista dobro. Daću sve od sebe. To je minumum. Pokušaću da uživam u svakom trenutku na terenu, kao što je bio slučaj i protiv Alkarasa

14.00 - Novak se sa Stefanom spremao za meč sa Sinerom.

13.45 - Krajem 2020. godine je Novak Đoković govorio o budućnosti tenisa, a još tada je rekao da bi njegov današnji rival mogao da jednog dana bude prvi igrač sveta.

- Vidim mnogo kvaliteta u mladim igračima. Janik Siner definitivno poseduje igru koja je snažna i vrlo kvalitetna. Može se reći da on ima potencijal da postane najbolji igrač na svetu -  rekao je Đoković tom prilikom.

13.45 - Novak je na putu do četvrtfinala pobedio Kvona (3:1), Kokinakisa (3:0), Kecmanovića (3:0) i Van Rajthovena (3:1).

 

13.30 - Đoković igra 13. četvrtfinale u Londonu, bori se za  11. polufinale Vimbldona.

 

 

 

13.11 - Da se zagrejete za Novakov meč, detalj sa duela protiv Kvona.

 

 

 

 

 

 

 

 

13.11 - Ako Novak Đoković obezbedi polufinale vIMBLDONA, rival će mu biti pobendim duela David Gofan - Kameron Nori.

13.10 - Pratite uz Informer.rs meč između Novaka Đokovića i Janika Sinera u četvrtfinalu Vimbldona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 1 godinu

Kakva zver ? pokloni mu gem dve duple greske.

Cinik

pre 1 godinu

Mator si brate, retko igraš i malo treniraš u poslednjih par godina. Trebalo je da se povučeš kada si bio na vrhu, jer ti oni neće dozvoliti da budeš GOAT u njihovom sportu!

Izbori 2024

Ponovo cirkus u Skupštini Srbije, opozicija pokušala da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura! Uživo
Izbori 2024

Ponovo cirkus u Skupštini Srbije, opozicija pokušala da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura!

U Skupštini Srbije danas se nastavlja rasprava o izboru predsednika parlamenta. Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su u ponedeljak o predlogu, koji je obrazlagao šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov, da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica SNS Ana Brnabić. Taj predlog podržale su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, dok su se protiv izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda.

19.03.2024

09:59

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija