• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.07.2022

08:34

USTAJE IZ MRTVIH! Svi Novakovi preokreti od 0:2 do 3:2!

reuters

Tenis

USTAJE IZ MRTVIH! Svi Novakovi preokreti od 0:2 do 3:2!

Podeli vest

Samo najveći, kada su na ivici ponora, mogu da pronađu snagu, a Novak Đoković je opet dokazao da je mentalna gromada, da mu niko nije ravan

Pokazao je najbolji srpski teniser Novak Đoković kakav mentalitet poseduje u četvrtfinalu Vimbldona. I kada je u minusu dva seta, kada vidite "vatru" u njegovim očima, znajte da nije gotovo i da je spreman da "preore" teren samo da pobedi.

Mladi Italijan Janik Siner imao je dva seta prednosti, svi su već videli senzacionalan trijumf, ali kraj je kada kaže Novak. Od 0:2 do 3:2 i plasman u još jedno polufinale. Novak Đoković sedmi put u karijeri uspeo je da pobedi na grend slem meču posle minusa od 2:0 u setovima.

Novak se vraća iz mrtvih

Novak je prvi put uspeo da se vrati iz skoro nemoguće situacije 2005. godine u drugom kolu Vimbldona kada je pobedio Španca Garsiju Lopesa - 3:6, 3:6, 7:6, 7:6, 6:4. 

Posle šest godina usledio je novi spektakl u režiji našeg asa, koji je 2011. u polufinalu US opena pobedio Rodžera Federera 3-2 (6-7 (7), 4-6, 6-3, 6-2, 7-5).

Godinu dana kasnije nadoknadio je isti zaostatak protiv Andreasa Sepija na Rolan Garosu 4:6, 6:7, 6:3, 7:5, 6:3. Potom je Novak 2015. na Vimbldonu na isti način savladao Kevina Andersona - 6:7, 6:7, 6:1, 6:4, 7:5.

Foto: reuters

Za Novaka Đokovića nema nemoguće misije

Prošle godine je naš as imao čak dva neverovatna preokreta od 0-2 do 3-2. Prvo je pobedio Lorenca Musetija - 6:7, 6:7, 6:1, 6:4, 4:0, a zatim je u finalu Rolan Garosa bio bolji od Stefanosa Cicipasa 5:7, 2:6,6:3, 6:2, 6:4.

Preorketi koji se retko viđaju

Sedmi povratak napravio je protiv poemnutog janika Sinera - 5:7, 2:6, 6:3: 6:2, 6:2.

Protiv Sinera nije presudio neki poseban gem, nego govor koji je naš as održao sebi u toaletu.

Đoković je posle susreta, na terenu kazao da je između drugog i trećeg seta u svlačionici razgovarao sa svojim odrazom u ogledalu. Kaže da to nije bio "agresivan" razgovor.

- Bio je to motivacioni razgovor, pozitivan. Pokušavao sam da negativne i loše trenutke preokrenem u nešto pozitivno. To sam isto uradio i kada sam gubio 2-0 protiv Cicipasa u finalu Rolan Garosa. Ne radi uvek, ne postoji garancija da će uvek raditi. Osećao sam da nešto moram da promenim. Nisam igrao dobro, nisam se dobro osećao na terenu, a Siner je dominirao. Srećom, na Grend slemu se igra pet setova, imao sam priliku da se vratim - objasnio je Novak Đoković.

Foto: reuters

 

Britanski teniser Kameron Nori izborio biće rivalem Novaku Đokoviću u polufinalu Vimbldona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija