• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.07.2022

20:37

NADAL SLOMLJEN! OGLASIO SE NAKON POVLAČENJA! Ne mogu ovako da POBEDIM!

Tanjug/AP

Tenis

NADAL SLOMLJEN! OGLASIO SE NAKON POVLAČENJA! Ne mogu ovako da POBEDIM!

Podeli vest

Španski teniser Rafael Nadal povukao se sa Vimbldona

Španski teniser Rafael Nadal neće u petak igrati polufinale Vimbldona što znači da se Nik Kirijos plasirao u veliko finale grend slema. Španac je u četvrtfinalu protiv Tejlora Frica doživeo tešku povredu trbušnog zida zbog čega je njegov nastup bio pod znakom pitanja. 

Nadal je danas odradio trening koji je trajao oko 45 minuta, pokušao je da testira telo i vidi ima li smisla da se pojavi na terenu. Zaključio je Španac da neće biti u stanju da zaigra u polufinalu što je saopštio organizatorima oko 14 časova zbog čega je i kasnila najava sutrašnjeg programa. 

Ipak, nedavno je Španac zakazao konferenciju koja je održana u Londonu, a Nadal je saopštio loše vesti! 

- Nažalost, moram da se povučem s turnira. Videli ste juče da se mučim, znao sam da nije OK. Imam rupturu mišića, mislio sam tokom celog dana koju odluku da donesem, ali mislim da nema smisla iako sam mnogo puta pokušavao da idem dalje kroz teške okolnosti. Sada bi se povreda pogoršala - rekao je Rafael Nadal na konferenciji za medije. 

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal potom je dodao da mu problem predstavlja servis budući da pri tom udarcu stomak nosi najveće opterećenje. Iako povreda nije "strašna" Španac ne želi da igra i izgubi. 

- Doneo sam odluku zato što ne mislim da ovako mogu da dobijem dva meča. Ne samo što ne mogu da serviram punom brzinom, već ne mogu ni da izvedem pokret za servis kako treba. Ne želim da izađem na teren i da ne budem konkurentan, a da pogoršam situaciju - dodao je drugi nosilac na Vimbldonu. 

Španac je poslednjih meseci imao problema sa stopalom, na štakama se vratio sa Rolan Garosa, ali je smogao snage da se pojavi na Vimbldonu. Ipak, čini se da su godine vrhunskog sporta ostavile traga te je sada ogroman problem španskom teniseru trbušni zid. 

- Bilo mi je teško zbog stopala nedavno, ali sada to ide nabolje. Najvažnija je sreća, više od svake titule, iako svi znate koliko napora ulažem. Ne bih da rizikujem da me nema dva-tri meseca, ali veoma sam tužan. Pre nekoliko dana sam imao mali problem, sada se on pretvorio u veći. Obično je pauza za ovakve povrede tri-četiri nedelje, nadam se da ću moći da igram kalendar koji sam zacrtao. Već za nedelju dana bi trebalo da mogu da igram sa osnovne linije, bez serviranja - podvukao je Španac. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

Polemika dali se Nadal dopinguje rešava se veoma lako Nadal se testira i dokaže da je sportista ali to što se netestira i pored komentara da se dopinguje dokaz je da se stvarno i dopinguje! Nadal je najveća sramota svetskog sporta i svih onih koi su dužni da kontrolišu sportiste!

Ja

pre 1 godinu

Sto ljiga nije juce predala nego uskratila publiku za jedan mec.

Pera

pre 1 godinu

Steta .. makar da si izasao na teren da ispostujes posetioce .. i mozda pogledas Kyrgiosa u beonjace ..

ratko

pre 1 godinu

decko drogirao si se ti i u finalu p[rotiv Djokovica proslu provalili te svi

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17