• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.07.2022

07:44

NOVAKA BAŠ BRIGA ZA PRVO MESTO, OPET UDARIO PO ATP ZBOG RUSA: Ne treba mešati ratnu politiku sa sportom!

Starsportphoto

Tenis

NOVAKA BAŠ BRIGA ZA PRVO MESTO, OPET UDARIO PO ATP ZBOG RUSA: Ne treba mešati ratnu politiku sa sportom!

Podeli vest

Novak Đoković je prilikom dočeka u Beogradu posle osvajanja sedmog Vimbldon i 21. grend slem u karijeri pričao o padu na ATP listi, ali i o Ju Es openu

Pitanje je da li će Novak Đoković igrati na Ju es openu, strani državljani ne mogu nevakcinisani da uđu u SAD, a Nole nije primio vakcinu protiv korone i nema nameru da promeni mišljenje. 

Takođe, pošto nije bilo bodova na Vimbldonu, pao je na sedmo mesto na ATP listi, ako je odbrnaio trofej u Londonu. Vimbldon je kažnjen pošto nien dozvlio Rusima i Belorusima da se takmiče zbog rata u Ukrajini.

Novaka baš briga što nije prvi na svetu

- Takva je situacija ove godine, da ne ulazimo previše u detalje. Znamo da je ruskim i beloruskim teniserima zabranjeno učešće na Vimbldonu zbog rata u Ukrajini. Ja se nisam složio sa tim, ne treba mešati politiku i naročito ratnu politiku sa sportom. Ti momci i devojke nisu ništa skrivile. ATP je dao kontra odgovor - kazao je Novak Đoković i dodao da mu nije binto što više nije prvi na svetu:

Foto: Starsportphoto

 

- Jesam izgubio prvo mesto, ali toliko sam dugo bio na njemu da to više nije bitno. Najveći prioriteti su mi najveći turniru i igranje za reprezentaciju. Najvažnije je da očuvam vezu i strast sa ovim sportom. Kada doživim uspehe teram sebe da se vratim u detinjstvo i podsetim se zašto se bavim ovim sportom. Postigao sam najveće uspehe, ali i dalje imam glad.

Foto: Starsportphoto

 

Želim na Ju Es open

Iz Australije stižu lepe vesti, da će Novaku ukinutu trogodišnju zabranu ulaska, a pitanje je da li će igrati na Ju Es openu.

- U ovom trenutku, s obzirom na moju situaciju, ja ne mogu da idem u Ameriku, nije mi dozvoljeno.Niti u Australiju. Nadam se pozitivnim vestima. Verujem da će za Australiju, jer ima više vremena, da će se stvari preokrenuti u pozitivnom smislu za mene. Za Ameriku ima manje vremena. Nada poslednja umire. Voleo bih da igram US open, to je Grend slem, to je ono što me najviše inspiriše. Ako toga ne bude, nije kraj sveta. Nije prvi Grend slem koji ću preskočiti, nastavljam dalje. Veoma mi je bitno da održim zdravo telo i duh jer onda mogu da igram dugo, dugo. Biće sigurno prilika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija