• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.07.2022

06:42

SRAMNA KRAĐA! Evo kako bi izgledala ATP lista da Đoković nije ostao bez bodova!

Tanjug/AP Photo

Tenis

SRAMNA KRAĐA! Evo kako bi izgledala ATP lista da Đoković nije ostao bez bodova!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković obranio je trofej na Vimbldonu osvojen prošle godine, ali je i pored toga pao na ATP listi

Novak Đoković se domogao 21. grend slema, međutim, sada je sedmi teniser sveta, što je njegov najlošiji plasman još od 2018. godine.

Novak sedmi na svetu

Razlog je odluka ATP da kazni Vimbldon, koji je zabranio učešće ruskim i beloruskim teniserima zbog rata u Ukrajini. Oduzeli su bodovanje najprestižnijem grend slemu. Đoković je odbranio titulu, pa ostao bez 2.000 bodova. Nije on jedini, ni bod nije dobio Nik Kirjos koji je igrao prvo grend slem finale u karijeri...

Pitanje je šta bi se desilo da nije bilo odluke ATP-a da oduzme bodove Vimbldonu i tako kazni igrače. Đokoviću ne bi mu bili oduzeti poeni koje je stekao prošle godine kada je pobedio Matea Beretnija, bio bi četvrti teniser sveta. Ne bi ka nadmašili  Stefanos Cicipas, Kasper Rud i Karlos Alkaraz.

Foto: Tanjug/AP Photo

Novak Đoković

Na vrhu bi takođe bilo promena. Rafael Nadal bi uprkos odustajanju u polufinalu "skočio" na drugo mesto sa 720 bodova više, dok bi Danil Medvedev. koji nije ni igrao, ostao na prvom mestu, dok bi Aleksandre Zverev bio treći.

Prošlogodišnji vicešampion Mateo Beretini pao jer  na 15. mesto, a Nik Kirjos, umesto da skoči na 16. poziciju, otišao nekoliko koraka unazad, sada je 43. na listi.

Ovako bi izgledala ATP lista da se Vimbldon bodovao...

1. Danil Medvedev 7775 bodova (-)
2. Rafael Nadal 6885 (+720)
3. Aleksander Zverev 6850 (-)
4. Novak Đoković 6770 (+2,000)
5. Stefanos Cicipas 5240 (+90)
6. Kasper Rud 5095 (+45)
7. Karlos Alkaraz 5085 (+240)
8. Kameron Nori 3875 (+720)
9. Andrej Rubljov 3700 (-170)
10. Janik Siner 3545 (+360)

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žeki

pre 1 godinu

I da je igrao Australian open, a stigao bi do finala sigurno, bio bi prvi na svetu. ATP se potruduio da iskoristi situaciju i da sruši Đokovića, a političarima je imponovalo da sve to podrže, jer je Srbin. Samo da se ne uvrede Nadal folirant i Federer koji nikako da se pomiri sa tim da neće biti GOAT. Bruka i sramota.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija