• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.07.2022

13:10

ĐOKOVIĆ PREŠIŠAO FEDERERA, NADALU ZA PETAMA! Nastavlja se rat za status najvećeg ikada!

Tanjug/AP Photo

Tenis

ĐOKOVIĆ PREŠIŠAO FEDERERA, NADALU ZA PETAMA! Nastavlja se rat za status najvećeg ikada!

Podeli vest

Novak Đoković je u Londonu osvojio sedmi Vimbldon, četvrti u nizu, nadmašio je Rodžera Federera po broju grend slem trofej, ima jedan više, a samo jedan manje od Rafaela Nadala (22)

Nastavlja se večita debata ko je najbolji teniser ikada!

I ATP je posle velike pobede podsetio da je Đoković taj koji ima najviše velikih trofeja - 64. Pet više od  Rafe, a čak 10 od Federera.

Novak nadmašio Federera

Nije Nole igrao na Australijan openu, to je iskoristio Nadala za 21. trofej, potom je trijumfovao i u Parizu, imao dva trofeja više, ali ne da se naš as. "Ćeraće" se oni još. 

Takođe, Đoković ima 38 masters titula, dve manje Nadal, a Federer 28. Naš as ima i pet završnih masters trofeja, jedan više Rodžer i Rafa nema nijedan.  Ne treba zaboraviti da je Nole uspešniji u međusobnim duelima od oba velika rivala -30:29 Nadala, 1 27:23 u okršajima sa Švajcarcem. Mada, Nadal ima zlato u singlu i dublu na Olimpijskim igra,a, Federer srebro u singlu, a Đoković bronzu u singlu.

Godinama je mentalna snaga bila Novakovo glavno oružje! Sada su to smirenost i strljenje, pa nema sumnje da se naoružao u borbi sa Rafom za zvanjen najboljeg ikada.  Jasno je da ga ima na pretek, jer nije trepnuo za sveme cirkusa koji je priredio Nik Kirjos u finalu Vimldona! Posle meča je Australijanac bio u čudu, nije mu bilo jasno kako nije uspeo da ga izbaci iz takta. 

On je stvarno pribran, čudno je, osećao sam se kao da nije uradio ništa neverovatno danas, očigledno se vratio na način na koji se vraća. Bio je tako staložen. To sam mislio u sebi. U velikim trenucima osećalo se kao da nikada nije zadrhtao. Osećam da je to njegova najveća snaga, nije izgledalo da igra preagresivno, iako se oseća da igra veliku igru. Kapa dole za njega - rekao je Nik posle finala.

 

 

 

 


Đoković nastavlja da pomera granice i postavlja nove rekorde, iako su ga svi otpisali i prognozirali da će se teško vratiti posle svega što je doživeo pre šest meseci u Australiji. Ali, Novak je i dalje za petama Nadalu, dok je Federer već u penziji, pa je sada trka u dvoje. Možda je rafa posle Australije i Rolan Garosa pomislio da grabi ka GOAT zvanju. Ali, prerano se opustio, tek se oni ratovati za status najvećeg.

Borba Đokovića i Nadala

Na travi se još nije rodio čovek koji će paritati Novaku. Pobedom protiv Nika Kirjosa Novak Đoković nastavio je niz nepobedivosti u Londonu. Nije izgubio meč na Centralnom terenu u od 2013. godine. Poslednji poraz na Vimbldonu treći teniser sveta doživeo je 2017. godine, nanizao je 28 poeba.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal ne spava mirno

Pretekao španskog i švajcarskog tenisera, imao 32 grend slem finala. Takođe, Novak Đoković se na Vimbldonu izjednačio sa Pitom Samprasom, svojim idolom, po broju pehara. Ima ih sada sedam. Postao je prvi teniser na dva grend slema sa sedam i više titula, To nije sve, ušao je u krug tenisera koji su na jednom grend slemu četiri puta zaredom osvajali trofej. Bjorn Borg, Pit Sampras, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković. Sada Nole u Londonu juri Federera, koji ima osam trofeja, pet je osvojio uzastopno, pa i u tom parametru će Novak imati šansu da ga sruši.

Takođe, Federer ima 103 titule, Nadal 92, a Đoković 88. Naš as je sve grend slemove osvojao  dva puta, kao i Nadal, ne i Federer, koji je jednom bio najbolji na Rolan Garosu. Posle 30. godine, Đoković je osvijio devet najvećih trofeja, Nadal osam, a Federer četiri.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)
Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)

Operativci kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su A. S. (26), zaposlenu u jednom privrednom društvu za proizvodnju digitalnih igara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i P. S. (26) i D. S. (26) koji se terete za isto delo u pomaganju.

02.07.2024

08:55

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija