• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.07.2022

08:28

POTVRĐENO! Novak igra na Lejver kupu! Organizatori okupili VELIKU ČETVORKU!

Tenis

POTVRĐENO! Novak igra na Lejver kupu! Organizatori okupili VELIKU ČETVORKU!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković bio deo spektakla na Lejver kupu, zajedno sa članovima "velike četvorke" u Timu Evrope

Na taj način će se Nole pridružiti najvećim asovima "belog sporta", Švajcarcu Rodžeru Federeru, Špancu Rafaelu Nadalu i Britancu Endiju Mareju, koji će igrati za Timu Evrope.

Lejver kup, takmičenje koje su pokrenuli Federer i Rod Lejver, ove godine se održava u londonskoj "O2" areni od 23. do 25. septembra.

Srpski as je poslednji put bio akter Lejver kupa 2018. godine u Čikagu i tada je sa Timom Evrope osvojio šampionski pehar.

- Uzbuđen sam zbog povratka u Tim Evrope. Ovo je jedino takmičenje u kojem igrate kao tim sa momcima protiv kojih se uglavnom takmičite. Igrati sa Rafom, Rodžerom i Endijem – tri moja najveća rivala – biće stvarno jedinstven trenutak u istoriji našeg sporta - rekao je Đoković.

 

 

Inače, kada je reč o pojedinačnim trofejima, "velika četvorka" je osvojila Vimbldon svaki put od 2003. godine, a ukupno ima 66 Grend slem titula (Nadal 22, Đoković 21, Federer 20, Marej 3).

- Nisam mogao ni da zamislim da imam četiri ikone našeg sporta u jednom timu. Znam da oni shvataju važnost ovog trenutka i da će biti spremni. Svake godine naš cilj je da pobedimo. Sa njima... Sviđaju mi se naše šanse - rekao je kapiten Tima Evrope, legendarni Šveđanin Bjorn Borg.

Tim Evrope nikada nije izgubio na Lejver kupu, a pobedio je u Pragu 2017, Čikagu 2018, Ženevi 2019. i prošle godine u Bostonu.

Još uvek nisu poznata poslednja dva učesnika postave Tima Evrope, dok će Tim sveta koji predvodi slavni Amerikanac Džon Mekinro činiti Kanađanin Feliks Ože-Alijasim, Amerikanac Tejlor Fric i Argentinac Dijego Švarcman, dok je još jedan učesnik zasad nepoznanica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija