• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.08.2022

10:55

TUĐMAN JE KRIV ŠTO JUGOSLAVIJA NIJE BILA PRVAK SVETA! "Znate ko je Milošević, uhapsiće me" Armenulić sve šokirao: Tražio da se svira hrvatska himna!

printscreen

Tenis

TUĐMAN JE KRIV ŠTO JUGOSLAVIJA NIJE BILA PRVAK SVETA! "Znate ko je Milošević, uhapsiće me" Armenulić sve šokirao: Tražio da se svira hrvatska himna!

Podeli vest

Radmilo Armenulić je vodio tenisku reprezentacije Jugoslavije 17 godina, a kada je bio nadomak velikog uspeha politika je umešala prste, otkrio je naš iskusni stručnjak

Radmilo Armenulić je vodio generaciju sa Slobodanom Živojinovićem, Goranom Prpićem i Goranom Ivaniševićem.

Tri puta su igrali polufinale Dejvis kupa:  1988. 1989. i 1991. godine, kada se pred polufinale sa Francuskom umešala politika.

- Tenis je moj život. Sem tenisa u životu nisam ništa drugo radio. Bio sam selektor 17 godina i žao mi je što nisam osvojio Dejvis kup jer kada sam mogao da osvojim Dejvis kup počeo je rat. Igrali smo polufinale protiv Francuske i tada je Tuđman zabranio Prpiću i Ivaniševiću da igraju. Oni su želeli da igraju, a nisu smeli - otkrio je za Sport Klub Radmilo Armenulić.

Tuđman je bio predsednik teniskog kluba Partizan u kome je Armenulić i počeo da se bavi tenisom, pa su se dobro poznavali. 

Foto: Starsportphoto

Radmilo Armenulić

Razgovarali su pred polufinale Dejvis kupa, a Tuđman izneo šokantan zahtev. Dozvoliće Prpiću i Ivaniševiću da igraju, ako se umesto "Hej Sloveni" pred meč sa Francuzima odsvira "Lijepa naša"!

-  Tuđman postavio uslov da može da se igra pod uslovom da se svira hrvatska himna. Ja sam mu rekao da to ne mogu da uradim. Rekao sam mu: "Znate šta predsedniče, ja čim bih sleteo na aerodrom mene bi uhapsili. Znate ko je Milošević, ja to ne smem da uradim i ne mogu da prihvatim" - dodao je Armenulić. 

Umesto Prpića ili Ivaniševića Armenulić je tada morao da pozove Srđana Muškatirovića, malo poznatog tenisera koji je u karijeri uspeo da stigne do 317. pozicije na ATP listi. On je izgubio svoje mečeve sa Fabrisom Santoroom i Gijem Foržeom i na kraju su Francuzi odneli titulu. 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija