• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.08.2022

14:47

ČUVENI AMERIČKI DOKTOR NAPAO ĐOKOVIĆA: Novak je sebičan, ali pustite ga da igra u Njujorku!

reuters

Tenis

ČUVENI AMERIČKI DOKTOR NAPAO ĐOKOVIĆA: Novak je sebičan, ali pustite ga da igra u Njujorku!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković u Crnoj Gori se priprema za Ju Es open, mada je pitanje da li će igrati u Njujorku, jer ne može da uđe u zemlju kao nevakcinisani stranac

O Novakovom problemu je u podkastu kod teniske legende Patrika Mekinroa govorio  doktor Džonatan Rajner, jedan od vodećih američkih doktora medicine.

Rejner je profesor Medicine i hirurgije na Univerzitetu Džordž Vašington, a  smatra da bi srpskom igraču trebalo da se dozvoli da uđe u SAD.

Pustite Novaka da igra

- Kada pogledam nekog kao što je Đoković, nekog ko je zaradio stotine miliona dolara igrajući tenis, koji je živetno neverovatno srećnim životom, gledam ga kao neku vrstu simbola javne odgovornosti - kazao je  Rejner razgovor sa Mekinroom.

Đoković je sebičan

Međutim, potkačio je doktor Đokovića što se nije vakcinisao protiv korone.

- Uprkos činjenici što mislim da bi trebalo da igra u Sjedinjenim Američkim Državama, mislim da je totalno podbacio tokom najmračnijeg momenta ove pandemije kada je trebalo da bude viđen kao neko ko će postaviti primer. Ono što je uradio zapravo bila je predstava sebičluka, tako je bilo prošle zime - čist sebičluk.

Foto: Starsportphoto

Novak Đoković i Goran Ivanišević

- Kada pogledam sportiste, gledam ih kao ljude bi trebalo da dopru do javnosti i da predstavljaju najbolje od nas. Kada klinci idu na bejzbol utakmice ili na US Open i navijaju za igrače... Tražim da mi igrač pokaže nešto zbog čega želim da dođem do višeg nivoa u životu. Neku demonstraciju hrabrosti, discipline ili žrtve. Mislim da tokom pandemije nošenje maske nije bila prevelika žrtva i da smo se vakcinisali da bi se zaštitili i zaštitli zajednicu, što nije prevelika žrtva po sebi. Ali to je pravi pokazatelj posvećenosti zajednici - rekao je Rejner.

Novak Đoković se odmara, ali i trenira u Korotu u akademija Janka Tipsarevića, ali i nada da će se Amwerikanci predomisliti, promeniti kovid protokole ili bi u njegovom slučaju mogla da bude iskorištena "Proklamacija 10924", prema kojoj bi mogao da uđe u zemlju kao "osoba od nacionalnog interesa". Jedna od četiri osobe koja bi mogla da aminuje Novaku ulazak u Ameriku je državni sekretar Entoni Blinken, kome je kongresmenka Teni pisala da pusti Novaka u Ameriku. Preostale tri su predsednik Džo Bajden, sekretar za saobraćaj Pit Butidžidž i direktor državne bezbednosti Alehandro Mojokas.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija