• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.09.2022

10:16

BRITANCI POSLE SMRTI SVE OTKRILI: Kraljica Elizabeta nije želela da pomogne Novaku Đokoviću!

AP/Reuter Hannah Mckay/pexels

Tenis

BRITANCI POSLE SMRTI SVE OTKRILI: Kraljica Elizabeta nije želela da pomogne Novaku Đokoviću!

Podeli vest

Posle smrti kraljice Elizabete britanski mediji otkrili su da je odbila molbu Novaka Đokovića za pomoć tokom golgote u Australiji početkom godine

Britanski "Ekspres" tvrdi da je kraljica ignorisala zahtev Novakovog oca Srđana koji je putem jednog pisma tražio od nje da pomogne srpskom teniseru da igra na Australijan openu. 

- Kraljica Elizabeta je ignorisala zahtev Novakovog oca i nije se umešala da pomogne Srbinu na Australijan openu. Ona je bila veliki fan sporta, posebno konjičkog. Nije toliko pratil tenis, mada je bila na Vimbldonu nekoliko puta tokom svoje vladavine od 70 godina. Uprkos njenoj nezainteresovanosti, našla se u centru kontroverze tada - pišu Britanci.

Đoković je početkom godine dobio medicinsko izuzeće da igra na Australijan openu, ali su mu ga ukinuli kada je stigao u Melburn. Tadašnji premijer Skot Morison i ministar za imigracije Aleks Houk upleli su našeg asa u političku igru, polse desetak dana ponižavanja deportovali su ga iz Melburna. Srđan Đoković je pokušao da traži pomoć od kraljice, ali nikada nije dobio odgovor.

Foto: Rojters

Novak Đoković

- Pozivam kraljicu Elizabetu, lidera Komonvelta, da interveniše i da zašttii ljudska prava mog sina Novaka. Pozivam je da zaustavi političko gonjenje koje trpi od momenta kada je došao u Australiju. Apelujem na nju da zaustavi torturu i progon koji trpi najbolji teniser i slobodan građanin ovog sveta - naveo je Srđan između ostalog u pismu.

Nole je inače igrao ove godine na Vimbldonu, iako nije vakcinisan i trijumfovao je, ali nije osvojio bodove, jer su Englezi kažnjeni pošto nisu dozvolili Rusima i Belorusima da se takmiče zbog rata u Ukrajini.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija