• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.10.2022

12:33

Održan sedmi memorijalni turnir "Anastasija Beba Stajić

promo

Tenis

Održan sedmi memorijalni turnir "Anastasija Beba Stajić

Podeli vest

Na terenima Teniskog kluba „Akademija Tipsarević“ održan je sedmi memorijalni turnir „Anastasija Beba Stajić“, u spomen na prerano preminulu teniserku Srbije Anastasiju Stajić, koja je život izgubila u tragičnoj saobraćanoj nesreći 2014. Godine, na Adi Huji.

Kada smo razmišljali o turniru, naš primarni cilj je bio da se Beba nikada ne zaboravi, kao i da se među mladim ljudima probudi svest o tome da neodgovorno ponašanje i brza vožnja mogu biti pogubni. Nesmotrena greška koja u trenutku može da prekine mlade živote, sjajne sportske i druge karijere, kao što je bio i slučaj sa našom ćerkom. Međutim, turnir je prerastao naša očekivanja, jer svake godine učestvuje sve više mladih takmičara. Novina je da će ove godine sva sredstva prikupljena od strane domaćih i međunarodnih sponzora, povodom Memorijalnog turnira, kroz novoosnovanu Fondaciju "Anastasija Beba Stajić" biti preusmerena na račun mlade teniserke Andree Obradović, koja je već pokazala izvanredne rezultate, u cilju podrške i razvoja njene teniske karijere -  istakla je Sandra Stajić, majka Anastasije Bebe Stajić.

Na upravo završenom memorijalnom turniru  „Anastasija Beba Stajić”, koji je u prvoj kategoriji najrespektabilnijih takmičarskih turnira za mlade i talentovane tenisere u svetu i regionu, svoje tenisko umeće pokazalo je 64 juniora i juniorki, uzrasta do 18 godina. Ove godine pobede su izvojevali  Maja Miščević (2005.) u konkurenciji juniroki I Simeon Stanković (2006.) u kokurenciji juniora. Miščević je pobedila svoju protivnicu Nevenu Janošević (2005.), sa rezultatom 2:1 u setovima (6:1, 4:6, 6:0), dok je drugoplasirani Filip Glogovac (2004.) nadvladan, u muškoj konkurenciji, sa rezultatom 2:0 u setovima.

“Memorijani turnir “Anastasija Beba Stajić” se održava već sedam godina, a primetan je i kvalitativan rast u organizacionom I u takmičarskom smislu. Iz godine u godinu mladi teniseri pokazuju znatno viši kvalitet igre, što se odražava I na same mečeve, zbog čega sam posebno ponosan. Vizija i ideja su da se u narednim godinama turnir uvrsti u kalendar Međunarodne teniske Federacije (ITF turnir) čime bi se dodatno podigao kvalitet I značaj samog turnira. Na taj način bi naši mladi teniseri dobili priliku da pokažu svoj znanje i umeće i na međunarodnoj sceni.”, istakao je naš poznati teniser Janko Tipsarević.

Memorijal je prvi put je organizovan 2016. godine sa ciljem da preraste u tradicionalni i da pruži šansu mladim i talentovanim teniserima, kakava je bila i Anastasija Stajić, u najranijoj fazi njihove sportske karijere.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17