• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.10.2022

09:17

LICEMERI, STIDITE SE! Usijale se društvene mreže! Australijanci Đokoviću ne daju, a kovid pozitivni mogu da igraju!

ap photo

Tenis

LICEMERI, STIDITE SE! Usijale se društvene mreže! Australijanci Đokoviću ne daju, a kovid pozitivni mogu da igraju!

Podeli vest

Novak Đoković ne može da uđe u Australiju, ali igrači kriketa čak i pozitivini na koronavirus mogu da igraju u Melburnu

Malo je reći da su navijači Novaka Đokovića šokiranu i ljuti, jer još nije sigurno da li će igrati na Australijan openu početkom 2023. godine. Novak je suspendovan na tri godine, jer je početkom 2022. deprotovan pošto nije vakcinisan, iako je bio zdrav nisu mu dozvolili da igra.

Kovid pozitivni na terenu

S druge strane, Svetski kriket kup (ICC) je počeo u nedelju u Australiji i neće biti obaveznog testiranja igrača ukoliko se pokaže da je neko od njih zaražen koronavirusom. Na timskim doktorima je da dozvole igraču da igra ili da ga pošalju u izolaciju, prenose mediji u Australiji. Ovo je prvi put da se održava neki sportski događaj u Australiji od početka pandemije bez ograničenja, malo apsurdno, jer su Australijanci početkom godine od Novaka napravili neprijatelja broj jedan jer nije vakcinisan.

- Nevakcinisan igrač može da igra na Australijan openu. Kovid pozitivan može da igra na AO (dozvoljeno im da igraju na ICC). Češka teniserka kojoj je tri godine zabranjen ulaz zajedno sa Novakom, može da igra. Ali Novak Đoković ne može da igra na AO! - napisao je jedan korisnik Tvitera, dok je drugi dodao.

Foto: ap photo

 

Ovo se dešava u Australiji. Tenis Australija i Australija kao zemlja će biti smešni ako zabrane Novaku da igra sada na Australijan openu. Ne razumem kako Australijanci ne vide ovo. Ovo samo potvrđuje da je u 2022. Novak bio namerno maltretiran.

Novak čeka odluku Vlade

Ako Australijanci posle ove odluke ne dozvole Novaku Đokoviću da igra na Australijan openu biće to skandal nad skandalima. Vlada Australije je na potezu.

Srpskom teniseru je zabranjeno da uđe u Australiju do 2025. godine posle deportacije. Australija je u julu ukinula pravilo prema kojem se od međunarodnih putnika traži da obelodane svoj vakcinacioni status, a Ðoković je rekao da se nada "pozitivnim vestima" povodom njegove želje da igra na sledećem Australijan openu.  

Foto: reuters

Novak Đoković

Kreg Tajli, direktor Australijan opena, voleo bi da vidi Novaka Đokovića na turniru u Melburnu naredne godine, ali kaže da to ne zavisi od njega. Đoković je tokom karijere osvojio 21 grend slem, a čeka devet titula u Melburnu. 

Što se mene tiče Novak je dobrodošao na Australijan open. Ali, sada je potrebno da se stvari rešavaju između njega i federalne Vlade. Mi na to nećemo i ne možemo da utičemo. Kada i ako oni reše problem, mi ćemo pratiti dalje instrukcije - rekao je Tajli, koji je, kako se spekulisalo početkom godine, znao šta se sprema Novaku po dolasku u Melburn, što je on negirao.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17