• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.10.2022

09:15

OVAJ ČOVEK JE VEĆ IZIGRAO NOVAKA, SAD NEĆE DA TRAŽI VIZU! Evo ko odlučuje o Đokovićevoj sudbini u Australiji!

ap photo

Tenis

OVAJ ČOVEK JE VEĆ IZIGRAO NOVAKA, SAD NEĆE DA TRAŽI VIZU! Evo ko odlučuje o Đokovićevoj sudbini u Australiji!

Podeli vest

Novak Đoković je već glavna tema u Australiji, počela je hajka politiličara tamošnje opozicije kako bi sprečili Srbina da i naredne sezone ne igra na Australijan openu

Novak Đoković je pre nekoliko dana potvrdio da čeka da Australijanci ukinu njegovu zabranu i da traži vizu, jer želi da igra u Melburnu. Opozicioni političari su odmah udarili na Srbina, pošto su ga početkom godine deportovali iz Australije jer nije vakcinisan.

Tajli želi Đokovića u Melburnu

Srpskom teniseru je zabranjeno da uđe u Australiju do 2025. godine, ali postoji mogućnost da mu vlada u Kanberi ukine tu zabranu. Australija je u julu ukinula pravilo prema kojem se od međunarodnih putnika traži da obelodane svoj vakcinacioni status, a Ðoković je rekao da se nada "pozitivnim vestima" povodom njegove želje da igra na sledećem Australijan openu. 

Kreg Tajli, direktor Australijan opena, voleo bi da vidi Novaka Đokovića na turniru u Melburnu naredne godine, ali kaže da to ne zavisi od njega. Đoković je tokom karijere osvojio 21 grend slem, a čeka devet titula u Melburnu. 

Vlada odlučuje

- Što se mene tiče Novak je dobrodošao na Australijan open. Ali, sada je potrebno da se stvari rešavaju između njega i federalne Vlade. Mi na to nećemo i ne možemo da utičemo. Kada i ako oni reše problem, mi ćemo pratiti dalje instrukcije - rekao je Tajli, koji je, kako se spekulisalo početkom godine, znao šta se sprema Novaku po dolasku u Melburn, što je on negirao.

Inače, Tajli je već razgovarao sa Đokovićem. Sreli su se na Lejver kupu u Londonu.

Foto: reuters

Novak Đoković

- Rekao mu je da bi naravno voleo da se vrati u Australiju, ali da zna da je konačna odluka na federalnoj vladi. Prihvatio je to. To je sada između njih. 

Na Australijan openu biće dozvoljeno učešće ruskim i beloruskim teniserima.

- Neće igrati pod svojom zastavom i neće biti njihove himne, ali su dobrodošli u Australiju - zaključio je Tajli.

Prvi grend slem teniske sezone, Australijan open, naredne godine igraće se od 16. januara do 29. januara.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija