• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.11.2022

10:31

BRITANAC NEMA STIDA! Ljubomorni Nori napao Đokovića: To nije pravedno!

Tanjug

Tenis

BRITANAC NEMA STIDA! Ljubomorni Nori napao Đokovića: To nije pravedno!

Podeli vest

Sramna izjava britanskog tenisera Kamerona Norija! Kaže da je "malo čudno" kako se Novak Đoković plasirao na Završni masters u Torinu

Novak Đoković je mesto na finalnom ATP turniru obezbedio tako što je osvojio ovogodišnji Vimbldon, a pored toga, bilo je potrebno da bude među 20 najboljih igrača, što je naš as ispunio.

Napao Novaka jer igra u Torinu

Nori smatra da to nije fer zbog toga što se poeni nisu računali kao rezultat odluke ATP-a kojom je ruskim igračima bio zabranjeno igranje u Londonu. U pravu je, nije fer što se Novaku, ali i ostalim igralima, nisu računali u Londonu, ali je Srbin zaradio svoje mesto u Torinu.

Foto: reuters

Novak Đoković

Sam Nori je izgubio 720 poena na rang listi, koliko bi dobio plasmanom u polufinale, te je na taj način ostao bez završnog ATP turnira. A posle meča u kom je dobio Miomira Kecmanovića na startu mastersa u Parizu, Britanac je rekao:

- Novak se očigledno kvalifikovao sa Vimbldona, tako da to izgleda malo čudno. Ne znam da li je to pravilo bilo i ranije, ali mi deluje nepravedno. Valjda i za Nika Kirjosa. Izgubio je finale i nije dobio ništa - kazao je Nori, koji je zaboravio da Novaku nisu dali da igra na Australijan openu, Ju Es openu, Sinsinatiju, Majamiju, Indijan Velsu... Da jesu, ne bi bio sedmi igrač na svetu, nego najverovatnije prvi. 

Foto: Tanjug/AP

kasper Rus

Inače, Nik Kirjos je izgubio 1.200 poena zbog Vimbldona, a njegov agent Stjuart Dugi za britanske medije poručio:

- Prvo i najvažnije, Novak zaslužuije da bude u Torinu! Ali čini se proizvoljnim da je on jedini igrač koji ima koristi od nastupa na Vimbldonu.

Oglasila se i PR služba ATP-a koja je prokomentarisala nastalu situaciju:

- Uklanjanje bodova na ovogodišnjem Vimbldonu urađeno je na osnovu poštenja prema svim igračima i nije se smatralo da su potrebne dalje promene pravila u vezi sa statusom takmičenja. Svaki igrač koji se ove godine takmičio na Vimbldonu i drugim Grend slemovima imao je priliku da se kvalifikuje za Torino prema kvalifikacionom pravilu za GS.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija