• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.11.2022

18:50

NI ĐOKOVIĆ, A NI NADAL NI ALKARAZ! ON bi mogao da završi sezonu kao BROJ 1! Niko nije računao na njega!

Tanjug

Tenis

NI ĐOKOVIĆ, A NI NADAL NI ALKARAZ! ON bi mogao da završi sezonu kao BROJ 1! Niko nije računao na njega!

Podeli vest

Grčki teniser Stefanos Cicipas mogao bi da godinu završi kao prvi teniser planete.

To bi Cicipasu bio prvi put da dođe do teniskog trona, ali put će biti izuzetno težak.

Da bi Grk postao "broj 1" postoji samo jedan scenario – da na Završnom turniru u Torinu pobedi u svih pet mečeva i osvoji titulu.

- Moje šanse su, pretpostavljam, sada manje. Razlika nije tako tanka kako je umela da bude posle US Opena. Ipak, pokušaću da dodam što je moguće više poena do kraja godine. Zaista želim da završim makar u Top 3. Tako bi mi se otvorile nove prilike za ubuduće - izjavio je Cicipas.

Foto: reuters

Prvi može da bude i Rafael Nadal, ali ni njegov put neće biti lak.

- Bik sa Majorke" mora ili da osvojii turnir, ili da dođe do finala a da u tom slučaju Cicipas ne bude šampion sa skorom od 5-0.

Ukoliko se ništa od navedenog ne desi, prvi teniser planete za 2022. godinu biće trenutno najbolje rangirani Karlos Alkaras, koji je zbog povrede odustao od turnira.

Podsetimo, Nadal i Cicipas su svrstani u različite grupe u Torinu, a Špancu će, najviše zbog Đokovića, biti teže na startu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija