• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.11.2022

13:25

NOŽ U LEĐA NOVAKU, PA PREOKRET! Nadal je napao Đokovića u Australiji, a evo šta kaže posle novih vesti iz Melburna!

reuters

Tenis

NOŽ U LEĐA NOVAKU, PA PREOKRET! Nadal je napao Đokovića u Australiji, a evo šta kaže posle novih vesti iz Melburna!

Podeli vest

Španski teniser Rafael Nadal kaže da je sjajno što će Novak Đoković početkom naredne godine igrati na Australijan openu, prvom grend slemu u sezoni

Novak Đoković je dobio dozvolu da igra u Australiji, pošto je vlast Australije ukinula zabranu koju je imao u trajanju od tri godine, tvrde tamošnji mediji. To znači da će Novak moći da igra na Australijan openu i da juri 10. titulu u karijeri u Melburnu.

Nadal srećan zbog Novaka

Novaku je nakon deportacije prošle godine, kada mu je zbog toga što nije vakcinisan onemogućeno da brani titulu na Australijan openu, automatski dodeljena i trogodišnja zabrana dolaska u Australiju, čim mu je ministar za imigraciona pitanja Aleks Hok ukinuo vizu. Novi ministar za migraciju Endrju Džils sada je ukinuo zabranu srpskom igraču.

- Video sam da će Novak igrati na Australijan openu. To je sjajna vest, zar ne? Ne bi bilo fer prema jednom od najvećih da mu ne dozvole da se takmiči. Možda će Australijan open 2023. godine biti poslednji za mene. Nadam se da ću igrati sa njim, to bi bilo neverovatno! - rekao je Nadal i naljutio navijače, jer nije podržao našeg tenisera početkom godine, kada su ga ponižavali u Melburnu.

Foto: reuters

Rafael Nadal

Dok je Novak bio zatvoren u imigracionom pritvornom hotelu "Park", Nadal je izjavom ispalio "otrovnu strelicu" u pravcu srpskog tenisera. Rekao je da je Novak jedan od najvećih igrača u istoriji ovog sporta, ali da nijedan od njih nije veći od Australijan opena.

- Sasvim je jasno da je Novak Đoković jedan od najboljih igrača u istoriji, bez sumnje. Ali ne postoji nijedan igač u istoriji koji je važniji od takmičenja. Niko, niti Rodžer, Novak ili ja, niti Bjern Borg, koji je bio neverovatan u svoje vreme. Jedni igrači dolaze, a drugi, novi, dolaze. Tenis ide dalje, Australijan open je mnogo važniji od bilo kog igrača - rekao je Nadal početkom godine.

Inače, Novak Đoković danas od 14 igra protiv Andreja Rubolja meć drugog kola Završnog mastersa. S druge strane, drugi teniser sveta Rafael Nadal neće igrati u polufinalu. Nadal je poražen od Frica i od Feliksa Ože Aliasima sa po 2:0, tako da će poslednji duel sa Rudom biti samo revijalnog karaktera. Tako je Rafa definitivno ostao bez šansi da se domogne prve pozicije na ATP listi, a četiri poraza u nizu, dva u Torinu i po jedan na US Openu i Parizu, mu neće dobro pasti pred veliku pauzu i novu sezonu.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija