• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.11.2022

06:36

NOVAK UZVRATIO NA PROVOKACIJU NOVINARA, PA CITIRAO IBRU: Mnogo para je bitno, a 100 miliona nije mnogo para! Svaki evro sam zaradio znojem i suzama

REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Tenis

NOVAK UZVRATIO NA PROVOKACIJU NOVINARA, PA CITIRAO IBRU: Mnogo para je bitno, a 100 miliona nije mnogo para! Svaki evro sam zaradio znojem i suzama

Podeli vest

Novak Đoković se plasirao u finale Završnog mastersa u Torinu, a za trofej će se boriti u nedelju od 19 časova sa Kasperom Rudom

Nole je apsolutni teniski rekorder kada su u pitanju zarade od turnira, što je potvrdio u Torinu. Pre ovog turnira je stigao do 159.951.008 dolara, pa mu je malo bilo potrebno da pređe granicu od 160 miliona dolara. 

Srpski teniser retko o tome priča, ali je posle plasmana u finale progovorio o nagradama koji teniseri dobijaju na turnirima. Novinar u Torinu ga je posle opaske da "je tokom karijere zaradio više para nego što Bog sam zna“, upitao da li mu do glave dopiru dolari, aludirajući na više od 4.7 miliona koje će zaraditi u slučaju pobede u finalu.

Novak citirao Ibrahimovića

- Ne! Samo evri i dinari! - našalio se Nole, a onda citirao Zlatana Ibrahimovića. 

- Ispričaću vam šta je Ibrahimović rekao kada su ga u Americi upitali zašto nije prihvatio 100 miliona dolara da pređe iz jednog kluba u drugi. Pare nisu bitne. Mnogo para je bitno, a 100 miliona nije mnogo para. Ljudi mogu da vide koliko zarađujemo. Ono o čemu mediji ne pišu su porezi, kao i drugi troškovi, ali to je u redu. Ne mogu da sedim ovde i da pričam o novcu kao o jednom od problema u mom životu ili bilo šta slično. Veoma sam blagosloven i srećan. On dolazi kao posledica mog tenisa i uspeha koje sam ostvario, zajedno sa svojom porodicom i ekipom - kazao je Novak.

Foto: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

 

Najbolji srpski teniser ikada prošao je težak put do svetskog vrha.

- Mislim da je svaki evro koji sam stekao zarađen napornim radom, znojem i suzama. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo, jer znam kakav je osećaj kada nemaš ništa na stolu, kad imaš pet članova porodice, rat, sankcije… Hajde da ne zaboravimo odakle dolazim, u smislu u kakvom dobu sam odrastao. Tako da apsolutno znam i drugu stranu, što mislim da mi pomaže da u životu više poštujem sve što zaradim - rekao je Đoković, koji će se od 19 časova sa Rudom boriti za šesti trofej na Završnom mastersu.

Foto: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

 

 

U 15. nastupu na ovom prestižnom turniru Novak ima šansu da se domogne šeste titule i izjednači rekord Rodžera Federera. Prethodno je osvajao završni turnir 2008, 2012, 2013, 2014. i 2015. godine.

Svaka pobeda u uvodnoj (grupnoj) fazi nosi 200 poena, trijumf u polufinalu 400, dok finale vredi dodatnih 500 poena. Neporaženi šampion može zaraditi maksimalnih 1500 poena. Novak je prošle godine stigao do polufinala Nitto ATP Finala gde je poražen od Aleksandera Zvereva rezultatom 2:1. Predstoji mu odbrana 600 ATP poena.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLALONDONKRAJINA

pre 1 godinu

Tako pricati zapadu i zapadnjacima je potpuno nepotrebno . Ne razumiju oni to ni malo . Za njih je novac sve . Vaznije od njih samih ..od njihovih porodica ..pokoljenja proslih i svih buducih. Kada im tako nesto pricas onda si za njih jos veci cudak, da ne kazem budala. Sto se moglo do sada vidjeti u njihovom odnosu prema tebi i na koji nacin predstavljas sebe i posao sa kojim se bavis.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija