• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.11.2022

18:50 >> 20:49

TENISKI MONSTRUM! ON MELJE I KAD MU NIJE DOBRO! Oborio nove rekorde, stigao Federera - OSVOJIO TORINO! (VIDEO)

REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Tenis

TENISKI MONSTRUM! ON MELJE I KAD MU NIJE DOBRO! Oborio nove rekorde, stigao Federera - OSVOJIO TORINO! (VIDEO)

Podeli vest

Novak Đoković je samleo Norvežanina Kaspera Ruda 2:0 u finalu Završnog mastersa u Torinu.

Đoković je od Ruda bio bolji posle oko sat i po vremena tenisa, po setovima – 7:5, 6:3 – i sa 35 godina postao najstariji šampion Završnog turnira ikada.

Time je osvojio šesti Završni turnir u karijeri, prvi posle sedam godina, i izjednačio se sa Rodžerom Federerom po broju titula na ovom takmičenju.

Novaku je ovo peta titula u 2022. godini i istu će završiti na petom mestu ATP rang liste, ali definitivno kao najbolji teniser na planeti.

Osvajanjem Torina oborio je i rekord po osvojenom nagradnom fondu na jednom turniru u istoriji tenisa, pošto će primiti ček na 4.740.300 dolara.

U prvom setu navijačima su kroz glavu prošle crne misli... Bilo je jasno da se Novak Đoković ne oseća dobro. Prvo se uhvatio za nogu, a onda... Držao se često između poena za glavu, a ponovo je između gemova kamera uspela da uhvati kako se trese.

To ga ipak nije obeshrabrilo. Igrao je sjajno na svoj servis, a na rivalov čekao greške. Uspeo je u 12. gemu da je dočeka. Prvo je uz mrežu koja mu je bila naklonjena došao do brejk lopte, a potom je sjajnom razmenom i napadom iskoristio za 1:0 u setovima.

Foto: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Drugi set počeo je slično kako je tekao prvi. Đoković je savršeno servirao, a Rud je oscilirao.

Dobio je Novak lakoćom prvi gem, odgovorio je Rud, a potom još jednom Novak. Tek u četvrtom gemu Đoković je uspeo da ga natera na greške i nešto dramatičniju igru.

Na kraju, da se zna i ovo: Đoković je izgubio svega 11 poena u 11 servis gemova.

TOK MEČA

 

 

DRUGI SET

Stiže Norvežanin do prednosti, ali kakav poklon za Noleta - 15:15. Novak smečuje za 30:15... Izjednačenje. IDEMOOOOOOOOOO! razmena udaraca za priču, šta suu sve vraćali jedan i drugi, ali Novak ipak stiže do meč lopte i to posle 36 udaraca! KRAAAAAAAAAAAAJ! I TO AS UDARCEM!!!!

5:3 - Smanjuje Rud u gemovima, ostaje u životu, a Đoković sad servira za meč!

 

 

5:2 - Nastavlja Nole dominaciju, brzo stiže do 30:10, ali evo i jedne greške. Smanjuje Rud. 

4:2 - Lako Rud stiže do ovog gema. Brzo je stigao do velike prednosti

4:1 Strašna brzina, genijalan poen! To samo Novak može - 15:0. Vineri, paralele, šta sve pogađa Novak, pa ovo je strašno - 30:15. Moćni servis - 40:15. Novak ima ukupno 20 vinera. Nole melje, potvrdio je brejk. 

 

 

3:1 - Pogađa prvi servis Norvežani, ali Novakov forhend je čudo! Uz čuveno proklizavanje. I tako je još jednog rivala naterao na grešku - 15:15. Novak sada leti po terenu, dominantan je, Đoković mu ne dozvoljava oka da otvori. I evo dve brejk lopte za Novaka! I - BREEEEEEEEEJK! Lopta je otišla u aut!

Foto: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

2:1 Servis dobro radi... - 15:0. Novi poen za Noleta. Duplira prednost. Još jedan super servis. Servis volej za kraj gema.

1:1 - Dobro je krenuo Rud na svoj servis - 30:0. Već je 40:0. Smanjuje Novak. Nole pogađa mrežu. Gem za rivala.

1:0 - Sedmi as za Novaka! Odlično deluje Đoković u ovim trenucima - 30:0. Rud je pronašao rešenje... Smanjuje na 30:15. Super Nole! Još jedan odličan servis i prvi gem u drugom setu osvaja Đoković.

PRVI SET

 

7:5 - Kakav ritern - strašan ritern! Bravo Novače! Greška iz bekenda Novaka. Izjednačenje. Uuuuuuu, snažan forhend Ruda, loptica je išla brzinom munje - 30:15. Idemo!!!!! Pa tooooo! Opaliio je forhendom Nole i počistio liniju - 30:30. Nole traži čelendž i u pravu je bio je aut. Ponavlja se poen. Nec i Kasper pogađa mrežu - set lopta za Noleta! Novi reli - Norvežanin salje loptu u aut! Prvi set je Novakov!

6:5 - Novak stiže do prednosti. Pročitao je Rud Noleta koji je ostao na bekendu. Izjednačenje. Odličan servis 30:15. Novi poen za srpskog tenisera - 40:15, a onda i gem!

5:5 - Poen za protivnika, a onda Đoković šalje loptu u aut - 30:0. Smanjuje Srbin! Jaoooo, imao je Novak Ruda u ovom poenu, ali aut - 40:15. Gem za Norvežanina

5:4 - Smeč za 15:0. Odličan tempo, novi poen za Đokovića - 30:0. Ekspreno srpski teniser stiže do tri gem lopte! As i gem! 

Foto: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

4:4 - Rud kreće poenom na svoj servis. Forhend sa bekend strane norveškog tenisera, Đoković je samo uspeo da zakači loptu vrhom reketa - 30:0. Odličan poen odigrao Novak. Morao je odigra dosta dobrih udaraca, i na kraju forhendom osvojio poen - 30:15. Forhend moćno oružje Novaka u ovim trenucima. Očajan volej Ruda! Sad mora da spasava brejk loptu. Ajmoooooo, Noleeeeeeee - 30:40. Ijaooooo, šalje Đoković loptu u aut - đus! U naletu je sad Norvežanin, prednost.  Šteta, gem za Kaspera.

Foto: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

4:3 - Dva odlična servisa Đokovića za 30:0. Teško vraća dobar prvi servis Rud. Šteta velika, morao je Novak da istrči na mrežu, stigao je loptu, ali je šalje u aut. Evo smeča! To, Novače! Prvi servis radi posao! Ponovo vodi srpski as.

3:3 - Sad Norvežanin ekspresno dolazi do tri gem lopte. Ovo je 12 poen Ruda zaredom na svoj servis. Dva gem zaredom dobija sa nulom na svoj servis.

Popio je Novak neke pilule, valjda će mu biti bolje, a Đokovića gleda i Zlatan Ibrahimović. 

 

3:2 - Dobro sad gura Nole, već je 30:0, a odmah i tri gem lopte... Gem za Đokovića, dobro će mu doći malo odmora...

2:2 - Fenomenalni Rud, brz je kao metak, ali Novak se ne oseća dobro... nešto ga muči... Već je 40:0. Brz gem za Novaka...

 

2:1 - Šalje Novak loptu u aut - 0:15. Štetaaa, dug reli, mnogo udaraca, čak 25, sad preti rival, kao Novak u prethodnom gemu. Greši Kasper, pogađa mrežu - 15:30. Izjednačenje. Proradio prvi servis. Nole pravi preokret 40:30. Novi sjajan prvi servis - to! Gem!

1:1 - Prednost za Ruda. Sjajnooooo! I Kasper kaže Bravo našen asu za još jednu bekend paralelu. Aut! Preti Nole prvim brejkom - 15:30. Dve brejk lopte ima Đoković. Ne koristi prvu Novak, umesto u teren, loptu šalje u aut. Okliznuo se Nole, uhvatio ga na krivoj nozi Rud i spasava i drugu brejk loptu. Odličan servis. Preokret, prednost za Norvežanina. Tri prva servisa vezuje norveški teniser i izjednačuje.

 

1:0 - Meč je počeo. Novak na servisu. Prvi poen za Norvežanina, Đoković pogađa mrežu. Odličan drugi servis. Izjednačenje. Prvi as - i čelendž je potvrdio 30:15. Dve gem lopte ima naš teniser. Bekend paralela za kraj, odličan uvodni gem za Đokovića! 

UŽIVO

19.08 - Đoković i Rud se zagravaju, meč uskoro počinje.

19.04 - Prvi na teren izlazi Novak Đoković uz ovacije publike u dvorani Pala Alpitur u Torinu, a za njim i Norvežanin Kasper Rud.  

 

19.40 - Povećan je i nagradni fond za pobednika Završnog mastersa koji može, ako turnir osvoji bez izgubljenog meča, da inkasira 4.740.300 dolara, odnosno 105 odsto više nego 2021. Ukoliko najbolji srpski teniser svih vremena trijumfuje, odneće najveći nagradni fond za šampiona nekog turnira u istoriji tenisa.

19.36 - Plasmanom u finale Novak je postao i drugi najstariji finalista u istoriji završnih turnira sa 35 godina, iza samo drugoplasiranog iz 1978. godine Artura Eša, koji mu je "pobegao" za čitavih šest dana. Trijumf u finalu doneo bi mu i epitet najstarijeg šampiona ATP finala ikada.

 

19.00 - Dobro veče i dobro došli na blog uživo finala Završnog mastersa u Torinu u kome se sastaju Novak Đoković i Kasper Rud.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLALONDONKRAJINA

pre 1 godinu

Norvezani su kao narod preodredjeni za skijanje i ostale zimske sportove... za tenis ne bi bas rekao. Ovaj je slucajno zalutao u ovaj sport i Torino

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 1 godinu

Ako se vec u prvom setu vidilo da nije 100% spreman (tako pise u tekstu) kako ce onda biti spreman za Australiju gde se igra pet setova ?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija