• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.11.2022

09:16

NOVAK SE TRESAO, UMALO SE SRUŠIO... Otkrio kako je pobedio dramatične momente, samog sebe i fizički kolaps!

reuters

Tenis

NOVAK SE TRESAO, UMALO SE SRUŠIO... Otkrio kako je pobedio dramatične momente, samog sebe i fizički kolaps!

Podeli vest

I pored iscrpljenosti Novak Đoković održao je čas tenisa mladom kolegi Kaspersu Rudu (2:0) za rekordnu šestu krunu na Završnom mastersu, čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom!

Novak Đoković je u finalu bez izgubljenog seta pobedio Kaspera Ruda. Ali,  nije mu bilo lako, kao ni navijačima, koji su strahovali do kraja.

Srpski teniser je imao vođstvo od 1:0 u setovima, a onda je jedan kadar tokom pauze sve zabrinuo. Novak je uzeo peškir i počeo da se briše. Kamera ga je zumirala u tom momentu i jasno se moglo videti kako mu se ruke tresu, kako ceo drhti dok gleda u peškir.

Ovo nije prvi put da mu se dešavaju ovake stvari, pošto je identična situacija viđena i na meču protiv Danila Medvedeva.

 

 

Novak je posle meča progovorio o problemima.

- Ne bih se složio za sve mečeve, nisam u svim imao fizičke probleme. Mislim, prva dva meča su bila odlična, pobede u dva seta protiv Cicipasa i Rubljova. Onda sam se mučio protiv Medvedeva. Ovo je bio najteži meč ove nedelje za mene, bez sumnje. Nije bilo lako oporaviti se i zaista igrati dobro u polufinalu za manje od 24 sata nakon tog meča, i to trilera protiv Medvedeva - kazao je Novak, pa otkrio kao se oporavio za finale.

Foto: Tanjug/AP

 

- Šta mogu da kažem? Imam odličnu fizioterapiju i terapeuta. Imam sjajnu ekipu, rutine koje mi odlično odgovaraju, u smislu oporavka.  Mislim da me je neko pitao posle Medvedeva i trilera, gde je granica? Zaista često osećam tu granicu, postoji samo u vašem umu i vašoj perspektivi. To je unutrašnja bitka sa samim sobom jer postoji jedan glas koji ti uvek govori da ne možeš, previše si umoran, zar ne? Loš momak i dobar momak. Pa vi pokušajte da nahranite dobrog momka da postane glasniji i jači od lošeg momka. Mnogo je lakše to reći nego stvarno učiniti. U tim trenucima u kojima imate bol, ovaj ili onaj, ne osećate se možda da ste za kao ustajanje ujutru, šta god da je, nešto mora da te digne iz kreveta. To je srce, to je um,  životna sila ili gorivo. Za mene je to i dalje glad, za koju me je neko pitao. To je ljubav prema igri, strast, volim igru.  Nemam problem da verbalizujem da imam najveće ciljeve, želim da budem najbolji, želim da pobedim na svakom turniru. Ja ne mislim da to nije skromno, samo osećam da je važno poštovati sve u igri, ali i dalje budite sigurni u sebe. Ne vidim ništa loše u tome - jasan je bio najbolji srpski teniser ikada.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija