• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.11.2022

06:58

ŠPANCI, NAGRABUSILI STE! Đoković kreće u napad na tron, OVO JE NAJNOVIJA ATP LISTA!

Tanjug/AP

Tenis

ŠPANCI, NAGRABUSILI STE! Đoković kreće u napad na tron, OVO JE NAJNOVIJA ATP LISTA!

Podeli vest

Novak Đoković je u Torinu na Završnom mastersu ispisao istoriju i napredovao na ATP listi, pa bi početkom 2023. godine mogao da se vrati na prvo mesto

Novak Đoković je u finalu pobedio Norvežanina Kaspera Ruda 2:0 (7:5, 6:3). Pre ovog turnira Novak je bio na osmom mestu na ATP listi.

Ali, najbolji teniser Srbije osvojio je šesti trofej na Završno mastersu, izjednačio se sa Rodžerom Federerom, dobio je sve mečeve i ove nedelje je naš as napredovao tri mesta, pa je peti na svetu sa 4.820 bodova.

Novak juri prvo mesto

Foto: Tanjug/AP

 

Prvi teniser sveta je Karlos Alkaraz, ima 6.820 bodova. Drugi na svetu je Rafael Nadal koji ima  6.020 bodova. Ali, Srbin preti opasno Špancima!

Kasper Rud sa 5.820 bodova treći na svetu, preskočio je Stefanosa Cicipasa, Grk ima 5.550 bodova. Iza Novaka Đokovića su Feliks Ože Alijasim koji ima 4,195 bodova, Danil Medvedev, pao je dva mesta, ove nedelje je na 4.065 bodova, osmo mesto zauzima Andrej Rubljov, ima 3.930 bodova, a slede Tejlor Fric sa 3.355 i Hubert Hurkač (2.905). 

Foto: Tanjug/AP

 

Novak nije igrao u Australiji i Americi ove sezone, pa je finiš godine dočekao na osmom mestu, kriv je i Vimbldon, jer nijie dobio bodove iako je trijumfovao, pošto je ATP kaznio Engleze jer  nisu dali Rusima i Belorusima da igraju.  Sada ima šansu da se vrati na tron početkom 2023. godine. Sa 4.820 osvojenih ATP bodova to bi značilo da je na 2.000 bodova manje od prvoplasiranog Karlosa Alkaraza.  Prva dva meseca naredne sezone ne brani ni bod Novak iimao bi šansu da posle Australijan opena opet bude prvi.

Ne zavisi sve od njega, nego i od rivala, ali Nole sa i 35 godina gazi i dalje. Igraće na Australijan openu, nadamo se i mastersima u Majamiju i Indijan Velsu 2023. godine i sledi trka za novi grend slem, novi rekord i novo prvo mesto na ATP listi!

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija