• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.11.2022

13:38

NOVAKOV ŠAMAR MRZITELJIMA! Prošao je pakao pa ućutkao sve hejtere: I dalje sam jedan od najboljih, vidimo se u Australiji!

reuters

Tenis

NOVAKOV ŠAMAR MRZITELJIMA! Prošao je pakao pa ućutkao sve hejtere: I dalje sam jedan od najboljih, vidimo se u Australiji!

Podeli vest

Novak Đoković 2022. godinu završava sa peharom u rukama, u osmom finalu Završnog mastersa stigao je do šeste titule, prve još od 2015. godine

Takođe, to je rekorda titula za Novaka Đokovića,  pošto je preskočio Ivana Lendla i Pita Samprasa i izjednačio se sa Rodžerom Federerom na vrhu liste igrača sa najviše trofeja u ovom takmičenju.

Može na ATP listi da piše šta hoće, ali Novak je najbolji, ućutkao je sve hejtere, mrzitelje koji su ga otpisali tokom sezone jer nije igrao u Australiji i Amirici, pošto nije vakcinisan.

- Nisam. Ja sam peti - nasmejao se Novak i nastavio: 

Peti, ali najbolji

Foto: reuters

 

- Ove nedelje verovatno jesam. Sveukupno rangiranje pokazuje koji je imao najbolju godinu, a Alkaras je broj 1. Nema mnogo da se kaže o tome. U mislima sebe uvek vidim kao najboljeg igrača sveta, naravno. Imam takav mentalitet i to je ta vrsta pristupa. Bez obzira na to ko je preko mreže, bez obzira kakva je površina, bez obzira kakva sezona je, koji broj profesionalne sezone je u mojoj karijeri, pristup je isti. Ambicije su veće.

Foto: Tanjug/AP

 

Takav pristup je i doveo Novaka tamo gde je sada, sa 35 godina je jedan od najboljih na svetu. Na penziju ne misli...

- Ne osećam se kao da se nešto prestaje dešavati, ne razmišljam o kraju teniske karijere već neko vreme. Osećam se motivisano,  dobro u svom telu. Vodim brigu o sebi. Naravno, imam odličan tim ljudi. Dokle god postoji taj osećaj u meni... Naravno, sve počinje od emocija, kako ti mentalno pristupaš ili šta je vaše zapažanje ili perspektiva tenisa, ovog sporta kojim se bavite. Za mene je to zaista ljubav i strast. Sve dok je to tako, ja ću učiniti sve što je u mojoj moći da izazovem mlade momke za najveće trofeje. 

Foto: Tanjug/AP

 

Čini se da je Novak "gladan" više nego ikada... 

- Nisam jeo posle meča, dakle trenutno sam jako gladan. Šalu na stranu, naravno da jesam. Kao što sam ranije pomenuo, motivacija je u potpunosti prisutna. Veoma sam gladan da dokažem da jesam i dalje jedan od najboljih igrača na svetu, da mogu da pobedim za velike trofeje. Vidimo se u Australiji - poručio je naš as.

Novak nije igrao u Australiji i Americi ove sezone, pa je finiš godine dočekao na osmom mestu, kriv je i Vimbldon, jer nijie dobio bodove iako je trijumfovao, pošto je ATP kaznio Engleze jer  nisu dali Rusima i Belorusima da igraju.  Sada ima šansu da se vrati na tron početkom 2023. godine. Sa 4.820 osvojenih ATP bodova to bi značilo da je na 2.000 bodova manje od prvoplasiranog Karlosa Alkaraza.  Prva dva meseca naredne sezone ne brani ni bod Novak iimao bi šansu da posle Australijan opena opet bude prvi.

Foto: reuters

 

Ne zavisi sve od njega, nego i od rivala, ali Nole sa i 35 godina gazi i dalje. Igraće na Australijan openu, nadamo se i mastersima u Majamiju i Indijan Velsu 2023. godine i sledi trka za novi grend slem, novi rekord i novo prvo mesto na ATP listi!

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija