• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.01.2023

12:36

"MOLIM VAS, DAJTE MI POZIVNICU, BIĆU NAJBOLJI NA SVETU" Novaku nisu dali da igra, a danas... Neverovatna priča!

reuters

Tenis

"MOLIM VAS, DAJTE MI POZIVNICU, BIĆU NAJBOLJI NA SVETU" Novaku nisu dali da igra, a danas... Neverovatna priča!

Podeli vest

Novak Đoković je 2006. godine tražio specijalnu pozivnicu za turnir u Adelajda, nije je dobio, a nema sumnje da se danas kaju, jer su odbili jednog od najbiljih tenisera sveta ikada

Jedan od direktora turnira bio je legendarni australijski teniser Mark Vudford, drugi Piter Džonston. Tada mladi Novak Đoković i njegov trener došli su sa molbom. Novak je imao 19 godina. Bio je na početku karijere, nije imao nijedan osvojen turnir, ali je znao da će jendog dana biti najbolji na svetu.

Vudford se setio tog događaja iz 2006. godine.

- Vodio sam turnir zajedno sa Piterom Džonstonom, sedeli smo u kancelariji dan pre nego što su krenule kvalifikacije, kada su kod nas došli Dejan i Novak Đoković. Predstavio nam se i rekao: "Srećan sam što sam u Adelajdu, nadam se da biste mogli da mi date pozivinicu za turnir - prisetio se Vudford i nastavio: 

Foto: reuters

 

- Piter i ja smo se pogledali, već smo bili podelili sve pozivnice za glavni žreb. Novak je dodao: "Jednog dana ću biti najbolji teniser na svetu i mislim da bi bilo lepo da mi pomognete na početku“. Mi smo se na to nasmejali i rekli mu: "Nažalost, nemamo više mesta“. Dejan, koji je Đokovića znao godinama, rekao je: "On zaista veruje da će biti broj jedan jednog dana“. Mi smo im se izvinili, jer smo imali samo nekoliko ostavljenih pozivnica za tenisere iz Australije. Ja sam rekao: "Probaćemo makar da te ubacimo u kvalifikacije“, ali je Novak uzvratio:  "Voleo bih da igram u glavnom delu turnira, jer ću jednog dana biti najbolji na svetu“. Nažalost, nismo uspeli da ga ubacimo ni u kvalifikacije - ispričao je Mark Vudford.

Đoković je te sezone osvojio trofeje u Mecu i Amersfortu, sada se vratio u Adelejd, kao jedan od najboljih na svetu, sa 21 grend slem titulom, čisto da ih podsetio da je bio u pravu.

Foto: reuters

 

Novak Đoković je u osmini finala Adelejda pobedio Kventina Alisa 2:0 - 7:6, 7:6.  U četvrfinalu će igrati protiv Denisa Šapovalova Šapovalova, koji je bez drame pobedio Romana Safiulina 6:4, 6:3

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15