• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.01.2023

09:25

KATASTROFA! Australijanci šire PANIKU! Da li će se Đoković povući sa Australijan opena?

Tanjug/AP

Tenis

KATASTROFA! Australijanci šire PANIKU! Da li će se Đoković povući sa Australijan opena?

Podeli vest

Novak Đoković je otkazao drugi trening u nizu u Melburn parku, nije trenirao ni dan pred meč u prvom kolu Australijan opena

Mediji u Australiji prenose da se spekuliše da Novak nije potpuno spreman i da postoji bojazan da bi nakon Nika Kirjosa, mogao da odustane od takmičenja na prvom grend slemu u sezoni.

Navijači strahuju

Novak je samo sklonjen sa rasporeda treninga, što se desilo i u nedelju. Postoji bojazan da se radi o problemu sa zadnjom ložom leve noge, što traje još od turnira u Adelejdu. Vrlo loše vesti  jer Novak u prvom kolu igra protiv Španca Karbaljesa Baene već sutra u 11 časova po srednjeevropskom vremenu.

Foto: Tanjug

Navijači strepe! Da li je Novak Đoković povređen

Đoković se, kod jednog proklizavanja u finalu protiv Sebastijana Korde, uhvatio za zadnju ložu. Ali, posle toga je delovalo da nije ništa ozbiljno. Novak je propustio prvi trening po dolasku u Melburnu, potom je trenirao, pa igrao egzibiciju sa Kirjosom, a onda ozbiljno zabrinuo navijače, jer ga već dva dana nisu videli da trenira. 

Zadnja loža muči Novak

Nema zvaničnog objašnjenja od Đokovićevog tima o čemu se radi, pa se trenurno sve svodi na spekulicaje. Pitanje je da li je Novak odustao od treninga jer zaista ima problem ili je to samo taktički potez da se sačuva od pogoršanja. Možda jednostavno ne želi da trenira pod budnim okom medija i navijača.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Nik Kirjos oduševili navijače u Melburnu

Jasno je zašto svi strahuju da bi Novak mogao da se povuče. Ali, jednu stvar mnogi zaboravljaju! Da je problem sa tetivom ozbiljan, malo je verovatno da bi Đoković igrao egzibiciju sa Kirjosom i tako rizikovao učešće na Australijan openu.

Nije nemoguće da je Đoković trenirao negde drugo, dalje od očiju javnosti, s obzirom na to da je u fokusu medija od dolaska u Australiju.

Od ukupno 21 osvojenih gren slem trofeja u dosadašnjem toku karijere, Nole je rekordnih devet podigao na najjužnijem kontinentu: 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020. i 2021. godine. 

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Đoković bi u slučaju osvajanja desetog  Australijan opena postao drugi teniser ikada koji 10 i više titula na jednom grend slemu, ali bi se i po ukupnom broju trofeja izjednačio sa Rafaelom Nadalom, koji trenutno ima 22.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17