• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.01.2023

08:59

IZNENAĐENJE! OPERACIJE, VEŠTAČKI KUK, ČOVEK JE NEUNIŠTIV! Marej posle 5 setova i skoro 5 sati igre eliminisao Beretinija! (FOTO)

reuters

Tenis

IZNENAĐENJE! OPERACIJE, VEŠTAČKI KUK, ČOVEK JE NEUNIŠTIV! Marej posle 5 setova i skoro 5 sati igre eliminisao Beretinija! (FOTO)

Podeli vest

Endi Marej eliminisao je 14. tenisera sveta Matea Beretinija sa 6:3, 6:3, 4:6, 6:7, 7:6 u prvom kolu Australijan opena

Pre tri godine je Marej najavio odlazak u penziju, ali posle silnih operacija i sa metalnim kukom i dalje igra tenis, pa je eliminisao Italijana, 14. na svetu, u prvom kolu Australijan opena.

Odigrali su Endi i Mateo spektakularan meč u Melburnu, a posle četiri sata i 55 minuta igre Britanac je slavio. Britanac će u narednom kolu igrati protiv pobednika meča između Tanasisia Kokinakisa i Fabija Fonjinija.

Foto: reuters

Endi Marej


Mareju je u prvom setu bio dovoljan samo jedan brejk da taj deo igre dobije sa  6:3. 
Nastavio je Britanac u istom ritmu u drugom setu, Beretini nije imao rešenje za raspoloženog rivala. Italijan je u prvom gemu izgubio servis gem, a onda je Endi na servis rivala iskoristio set loptu za vođstvo od 2:0 u meču.

Uspeo je Beretini nekako da se sabere u nastavku. U trećem setu prvo je prokockao brejk loptu u trećem gemu, pa spasio svoj servis, a onda je uspeo u petom gemu da napravi brejk i povede sa 3:2. Sačuvao je prednost do kraja, pa je dobio taj deo igre sa 6:4 i smanji rezultat u meču na 2:1.

Veliki borbu videli smo u četvrtom setu. Nije bilo ni šansi za brejk pa je odluka pala u taj brejku. Italijan je prvi stekao prednost, ali je Endi uzvratio. Na kraju je ipak Beretini imao više živaca, dobio je taj-brejk sa 9:7 , izjednačio na 2:2 i izborio peti set.

Foto: reuters

Mateo Beretini

Ni u odlučujućem setu nije bilo brejka. Mogao je Beretini ranije da završi posao. Imao je u desetom gemu brejk i meč loptu, ali se Endi spasio, izjednačio rezultat na 5:5, a potom kaznio Italijana.

Odluka o pobedniku pala je u taj-brejku. Marej je poveo sa 5:0, Italijan je vratio jedan mini brejk, ali više od toga nije uspeo. Endi je dobio posle maratina dobii taj-brejk sa 10:6 i na karaju meč sa 3:2, posle skoro pet sati igre.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
jovan

pre 1 godinu

Nikada on posle ugradnje veštačkog kuka neće biti isti Marej za veće domete. Sledeći meč posle ovih 5 časova će sigurno izgubiti

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17