• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.01.2023

09:30 >> 14:49

NOVAK SE ZAGREVAO, PA PREGAZIO ŠPANCA! Đoković POBEDOM započeo JURIŠ na jubilarnu 10. titulu u Melburnu!

Tanjug

Tenis

NOVAK SE ZAGREVAO, PA PREGAZIO ŠPANCA! Đoković POBEDOM započeo JURIŠ na jubilarnu 10. titulu u Melburnu!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 2. kolo Australijan Opena, pošto je savladao Roberta Karbaljesa Baenu iz Španije rezultatom 3:0 (6:3, 6:4, 6:0) posle dva časa provedenih na terenu Rod Lejver arene

Kralj se vratio da ponovo preuzme presto! Maksimalnom pobedom i blistavom igrom, naročito u trećem setu, prvi reket Srbije Novak Đoković, trijumfovao je na startu svog povratka u Melburn i pokazao da će biti najveći kandidat da skine aktuelnog šampiona Rafaela Nadala sa Trona, kako bi se dokopao dugo čekanog jubilarnog i rekordnog 10. pehara na Australijan Openu.

Loše je srpski as ušao u meč i na startu nije ličio na sebe. Čak šest neiznuđenih grešaka napravio je Nole u prvih pet gemova protiv Baene, dozvolivši rivalu da se vraća iz bezizlaznih situacija.

Ipak, u šestom gemu Đoković je pokazao zbog čega je devet puta dizao pobednički pehar na prvom grend slemu u sezoni. Bez ijednog kiksa stigao je do brejka, ne ostavivši Baeni ni promil šanse da se izvuče posle 0:40.

Foto: reuters

Novak Đoković se rutinski plasirao u drugo kolo

U narednom gemu, Španac je uspeo da smanji, ali ne i da se spasi, pošto je Novak sigurnim i ubedljivim servisima stigao do osvajanja prvog seta rezultatom 6:3.

 

Odolevao je Roberto Karbaljes Baena u drugom setu, sve do sedmog gema, kada je prvi reket Srbije iskoristio treću brejk priliku i posle dva izjednačenja i prednosti, ipak, poentirao za vođstvo od 4:3, koje je kasnije rutinski sačuvao i poveo sa 2:0 u setovima!

NOVAK ĐOKOVIĆ - ROBERTO KARBALJES BAENA 3:0 (6:3, 6:4, 6:0)

Na samom startu trećeg perioda, Đoković je oduzeo servis protivniku, poveo sa 1:0, a onda rutinski priveo meč kraju i sa maksimalnih 3:0 počeo pohod ka „jubilarcu“ u Melburnu.

Što se tiče narednog protivnika u 2. kolu, Novak čeka pobednika duela Enco Kuku (Francuska) – Ugo Delijen (Bolivija), koji je pomeren za noć između utorka i srede, zbog vremenskih nepogoda na Australijan Openu.

TOK MEČA:

TREĆI SET

6:0 - SVE JE GOTOVO!!!! NOVAK ĐOKOVIĆ JE POBEDIO KARBALJES BAENU SA 3:0, u poslednjem setu ga je ošišao na "nularicu"!!!!

Foto: Tanjug/AP

 

5:0 - To je treći BREJK u ovom setu za Noleta, majstorska igra, koja podseća na dane kada je Đoković suvereno vladao na prvom grend slemu u sezoni i osvajao prethodnih devet titula!!!

4:0 - Predao se i Španac, svestan da nema više šta da traži u ovom meču. Sjajna igra Novaka u trećem setu.

3:0 - NOVI BREJK ZA ĐOKOVIĆA! Sada ima duplu prednost i samo čudo može da ga spreči da ne dođe do 2. kola. Prvu od tri brejk lopti nije iskoristio, ali drugu jeste za ubedljivih 3:0.

2:0 - Pleše po terenu Nole, sjajni potezi srpskog asa dovode do očaja španskog tenisera.

1:0 - IDEMOOOOOOOOOOO BREJK NOVAK!!! Sa NULOM je OŠIŠAO Đoković Baenu! Bez izgubljenog poena osvaja gem i oduzima servis Špancu!!!!

Foto: reuters

 

Počeo je treći set!

DRUGI SET

6:4 - IDEMOOOOOO NOLEEE! Posle tri vezane set lopte, Đoković koristi prvu i udvostručuje vođstvo na 2:0, sada ga set deli od drugog kola!!!

 

 

5:4 - Ostaje Baena u ovom setu, smanjuje, ali Novak posle pauze servira za 2:0 u setovima.

5:3 - Sada ne posustaje Nole. Sigurni servisi su sevali iz Đokovićevog reketa, pa je Španac poslao lopticu u aut za potvrdu brejka. Srbin na gem od osvajanja i drugog seta.

4:3 - BREJK!!! Ponovo Novak Đoković stiže do prednosti!!! Imao je u maratonskom poenu, u kome je razmenjeno 20 udaraca, Nole još ranije lepu priliku da dođe do brejka. Vodio je srpski as 30:15, ali je sa dva precizna asa Baena najpre izjednačio, pa poveo (30:40).

Foto: reuters

 

Nije se predavao Đoković, izlaskom na mrežu uspeo je da izbori novi "đus" u ovom okršaju, ali je zatim poslao loptu u aut. Usledilo je drugo izjednačenje, u gemu koji je trajao čal osam minuta, da bi na kraju Nole izborio brejk priliku, koju je pretvorio u vođstvo od 4:3.

3:3 - Sa tri sigurna i brzooptezna servisa, Đoković ekspresno dolazi do 40:0. Ipak, uspeo je da promaši "zicer" i ostavi nadu Baeni, međutim, već na sledećem servisu se iskupio. Sjajan i veoma efikasan gem za Srbina. 

Foto: Tanjug

 

2:3 - Ipak dolazi Baena do nove prednosti, iako je izgledalo da će Nole doći do brejk prilika. Međutim, Španac nije dozvolio srpskom asu da dođe u tu situaiciju, pa se odbranio i ponovo ima vođstvo.

Nezadovoljan je bio sada Novak, pošto je poslao lopticu u mrežu. Ljutito je uzviknuo prema svom boksu, zbog dobacivanja iz njegovog stručnog štaba.

Foto: Tanjug

 

2:2 - Posle malo muka, Nole ipak uspeva da dođe do izjednačenja, iako je Španac bio u naletu.

Čak 13 udaraca razmenili su Novak i Karbaljes Baena u četvrtom gemu, još nije rešen. Srbin ima prednost na svoj servis.

Zanimljiva scena na terenu, sada se Baena presvukao i obojica tenisera imaju plave majice i šortseve, apsolutno ih je nemoguće razlikovati po boji opreme. Jedina razlika je što Novak ima bandaž ispod leve noge.

Foto: Tanjug

 

1:2 - Posle 0:40, Đoković se razbesneo i smečovao smanjivši na 15:40, ali je Španac već u narednom poenu stigao do gema i novog vođstva. 

Navijači najboljeg srpskog tenisera ne prestaju da pružaju podršku Novaku.

Foto: Tanjug

 

1:1 - Izgledalo je da će Đoković rutinski doći do izjednačenja, međutim, Španac je iskoristio lošu Noletovu igru na mreži i posle 15:40 stigao do "đusa". To je razbesnelo Novaka, koji je ipak silovitim servisima došao najpre do prednosti, a potom i do izjednačenja.

Foto: Tanjug

 

0:1 - Imao je Nole brejk šansu već na početku drugog seta. Poveo je sa 40:30 na servis Baene, koji se ipak odbranio i uspeo da se iščupa iz neprijatne situacije. Ovaj gem je trajao čak pet minuta.

Počinje drugi set!

PRVI SET

6:3 - GOTOVO JE!!! Novak Đoković osvaja prvi set razornim udarcima. Savršen gem, posle 40:0 lagano stiže do vođstva od 1:0 u setovima.

 

 

5:3 - Ne predaje se Roberto Karbaljes, španski teniser je posle 40:15 uspeo da realizuje servis i smanji rezultat, ali sada Nole servira za osvajanje seta.

Foto: reuters

 

5:2 - Neumoljivi servisi Novaka. Tako igra devetostruki šampion Australijan opena, Baena ne može ništa da odgovori Đokovićum evidentna je razlika u klasi.

4:2 - BREEEEEEJK!!!!! Nole oduzima servis Baeni i prvi stiže do brejka u ovom duelu!!! Projektili su sevali iz forhenda od 160 km/h, što je bilo neodbranjivo za Španca. Sa tri vezane brejk prilike, iskostio je već prvu i došao do velike prednosti.

Foto: reuters

 

Novak je posle ovog gema otrčao do toaleta, napravio pauzu, ali i dobio upozorenje sudije iz stolice ima 30 sekundi da se vrati. Uspeo je Đoković da se vrati na vreme, te je prošlo bez ikakvih opomena ili kažnjavanja.

3:2 - Iako ga je osvojio, loš gem odigrao je Novak. Dozvolio je Špancu da dođe do 0:40 i već u prvih pet gemova napravi čak šest neiznuđenih grešaka!

Foto: reuters

 

Uspeo je, međutim, srpski as da se izvuče i sa pet vezanih poena spasi svoj servis.

2:2 - Bez greške Španac je servirao na početku, poveo sa 40:0, ali je Nole sa tri vezana poena stigao do "đusa", a zatim i do brejk lopte.

 

 

Spasio je prvu Baena i onda izjednačio rezultat. Šteta, bila je ovo lepa prilika za Đokovića da stekne prednost.

Foto: Tanjug

 

2:1 - Siguran Novak na svoj servis, Baena je osvojio prvi poen u ovom gemu (0:15), da bi onda Đoković nanizao četiri zaredom i ponovo stigao do prednosti.

1:1 - Dobrim servisima Španac Baena brzo stiže do izjednačenja, prepustio je Đokoviću samo jedan poen, a potom sigurno realizovao svoj servis.

Publika konstantno skandira Noletu, sada su se sa tribina Rod Lejver arene čuli povici: "Nole, ole ole" i "Ajmooo Noleee".

 

 

1:0 - Novak asom otvara duel. Potom je napravio neiznuđenu grešku i poslao lopticu u mrežu (15:15), a onda šalje preciznu dijagonalu za novo vođstvo. Ubrzo potom Đoković vezuje dva poena i dolazi do prvog gema u meču. Sjajan početak rekordera Melburna!

POČEO JE MEČ!

Foto: Tanjug

 

UŽIVO:

12.35 - Neverovatnom brzinom se napunila Rod Lejver arena.

 

 

12.30 - Konačna potvrda je da Novak Đoković i Roberto Karbaljes Baena kreću svoj meč u 12.40. Dakle, za nekih desetak minuta.

12.21 - Ukoliko savlada Baenu, Nole će u drugom kolu igrati protiv Francuza Enca Kukua ili Uga Dalijena iz Bolivije. Sa Francuzom se Đoković nikada nije sastajao, dok je Bolivijca pobedio na Olimpijskim igrama u Tokiju, na betonu, sa ubedljivih 2:0 (6:2, 6:2).

 

 

12.19 - Završen je meč na Rod Lejver areni, Žaber je prošla u drugo kolo rezultatom 2:1. Treba očekivati izlazak na teren Novaka Đokovića u najskorije vreme.

 

 

11.55 - Još se čeka početak Đokovićevog meča, koji kreće posle duela Tamare Zidanšek i Ons Žaber. Slovenka i Tunišanka igraju treći odlučujući set, nakon toga Nole izlazi na teren.

11.30 - Najveći uspeh u Melburnu, Španac je zabeležio 2021. plasmanom u drugo kolo Ozi Opena. To dovoljno govori ko je apsolutni favorit u današnjem okršaju.

11.00 - Najbolji plasman u karijeri, Karbaljes Baena je ostvario pre dve godine, kada je 15. novembra stigao do 71. mesta na ATP listi. Trenutno je četiri pozicije slabije rangiran.

Foto: reuters

 

10.30 - Sa druge strane, Novak ima 92 titule u blistavoj karijeri, u Melburnu juri 10. titulu na Australijan Openu, a u borbi sa Nadalom pokušaće da osvoji 22 grend slem, za GOAT trku.

10.00 - Samo jedan trofej u karijeri osvojio je Baena, bilo je to 2018. godine, na Ekvador Openu, kada je u finalu savladao Alberta Ramosa Vinjolasa iz Španije sa 2:1 (6:3, 4:6, 6:4).

9.30 - Dobar dan i dobrodošli na lajv blog "Informera", posvećen meču Novak Đoković - Roberto Karbaljes Baena u prvom kolu Australijan Opena.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kaya

pre 1 godinu

Nole je najbolji nad najboljima.. Bio 105,prvi,ili proteran ..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija