• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.01.2023

11:13

OVO TENIS NE PAMTI! Nešto neverovatno desilo se na Australijan openu!

Tanjug

Tenis

OVO TENIS NE PAMTI! Nešto neverovatno desilo se na Australijan openu!

Podeli vest

Neverovatna stvar desila se na prvom grend slemu u sezoni - Australijan openu

Nijedan od trojice najboljih na ATP listi nije prošao u treću rundu prvog grend slema u sezoni. 

Ovakav scenario se u tenisu ne pamti, barem ne dok je teniskim terenima dominirala velika trojka Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Foto: Tanjug

Karlos Alkaraz

 

Na turniru se nije ni takmičio Karlos Alkaraz zbog povrede. Dženson Bruksbi je izbacio Kaspera Ruda u drugom kolu sa 6:3, 7:5, 6:7, 6:2, tako je sa turnira eliminisan treći teniser sveta.

 U narednom kolu Bruksbija očekuje meč sa sunarodnikom Tomijem Polom koji je pobedio Alehandra Davidoviča Fokinu sa 6:2, 2:6, 6:7 (4), 6:3, 6:4.

Foto: reuters

Kasper Rud

 

U sredu je eliminisan Rafael Nadal, poražen je od Mekenzija Mekdonalda 4:6, 4:6, 5:7. Amerikanac je mučio Nadala, koji se povredio tokom drugog seta, ali ni nakon ukazane pomoći nije mogao da se revanšira Mekdonaldu i napravi preokret.

Teško je bilo gledati Nadala kako se muči na terenu, dao je i poslednji atom snage, ali je povreda bila jača.

Foto: Tanjug

Rafael Nadal

U četvrtak su takmičenje završili i Aleksander Zverev i Tejlor Fric, pa je Novaku Đokoviću dodatno olakšan put za desetom Australijan openu, a 22. grend slemu u karijeri.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija